Blanka Vlašic pobjedom zatvorila sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atleticarka Blanka Vlašic zakljucila je sezonu pobjedom na Svjetskom atletskom finalu u Solunu preskocivši 204 centimetra.

Nakon što je osigurala pobjedu Blanka je na stadionu Kaftanzogliju pokušala preskociti i 210 centimetara, što je visina novog svjetskog rekorda, no premda je u sva tri skoka bila blizu, nije uspjela.

Blanka je do pobjede ponovo došla na impresivan nacin. Sve visine do napada na svjetski rekord je preskocila iz prve - 190, 194, 200, 202 i 204 cm. Ruskinja Ana Cicerova držala je korak do visine od dva metra, dok je trece mjesto pripalo Talijanki Antonietti Di Martino s preskocenih 197 centimetara.

Hrvatski rekorder u bacanju kladiva Andras Haklits osvojio je pretposljednje, sedmo mjesto u Solunu hicem od 75.35 metara. Haklits je svoj najbolji hitac ostvario u posljednjoj, cetvrtoj seriji.

Pobijedio je olimpijski i svjetski prvak Slovenac Primož Kozmus hicem od 79.80 metara. U ženskom disku 19-godišnja Sandra Perkovic bila je posljednja, osma, s hicem od 54.87 metara, što je gotovo osam metara slabije od hrvatskog rekorda koji je ostvarila prije devet dana u Splitu. Perkovic je danas u cetiri serije imala samo jedan uspješan pokušaj.


Podijeli: Facebook Twiter