Blanka Vlašić otkazala nastupe na svjetskom prvenstvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis (Osaka 2007, Berlin 2009) Blanka Vlašić otkazala je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje će se od 10. do 18. kolovoza održati u Moskvi.

"Sretna sam što sam odradila sedam natjecanja ove sezone i presjekla težak period iščekivanja. Međutim, ne smijem dopustiti da mi želja za nastupom u Moskvi nadvlada zdravo prosuđivanje. Visoki skokovi pod ovim otežavajućim okolnostima mi daju nadu da mogu biti još puno bolja, a da bih to postigla moram biti potpuno zdrava", kazala je Blanka.

Vlašić je zbog ozljede ahilove tetive propustila čitavu prošlu sezonu, uključujući i Olimpijske igre u Londonu, a natjecanjima se vratila 25. svibnja na mitingu "Dijamantne lige" u New Yorku na kojemu je i pobijedila. Najbolji rezultat sezone, s preskočena dva metra ostvarila je 21. lipnja u njemačkom Buhlu. Posljednje natjecanjen imala je na "Dijamantnoj ligi" 19. srpnja u Monte Carlu gdje je s preskočenih 1,98m zauzela treće mjesto.

Kroz sve to vrijeme osjećala je tegobe u predjelu petne kosti i ahilove tetive odrazne noge. Bol je varirala od laganog na početku natjecanja pa do jedva podnošljivog na njegovom kraju. Dan nakon natjecanja osjetljivost spomenutog područja bivala bi naglašena i tek bi treći dan po završetku natjecanja sve opet došlo u "normalu". Nakon natjecanja u Monte Carlu bolt se produžila na još nekoliko dana, što je bio jasan signal da ne može ozbiljno računati na nastup u Moskvi, gdje je razmak između kvalifikacija i finala dva dana.

Kako je Blankina želja da sljedeću sezonu započne potpuno zdrava, odlučeno je da zaključi sezonu kako bi u sljedeća dva mjeseca doziranim trenažnim opterećenjem i primjerenim terapijama ostvarila planirano. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter