Blanka ukupna pobjednica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašic ukupna je pobjednica ovogodišnjeg izdanja Dijamantne lige, najbolja hrvatska atleticarka sinoc je na mitingu Herculis u Monacu iz drugog pokušaja preskocila letvicu na visini od 197 centimetara, osvojila nova cetiri boda i bodovni saldo u ukupnom poretku skakacica uvis povecala na nedostižnu razliku od 18 bodova, cime je obranila prošlogodišnju titulu do koje je stigla slavivši na svih sedam mitinga Dijamantne lige.

Ove sezone je pobijedila na cetiri od dosad održanih šest mitinga, slavila je u Šangaju (194 cm), Rimu (195 cm), Birminghamu (199 cm) i Monacu (197), poražena je u New Yorku (190 cm) i Lausannei (190 cm).

Blanka Vlašic je nakon brojnih zdravstvenih problema koji su je pratili u posljednje vrijeme sinoc svojevrsno nadmudrivanje vodila s Nigerijkom Doreen Amatom, koja je prije tjedan dana u njemackom Eberstadtu preskocila osobni rekord od 195 centimetra.

Splicanka i Nigerijka su nakon uspješnog skoka na 189 centimetra dijelile vodecu poziciju, nakon cega je Blanka Vlašic odlucila propustiti visinu od 192 centimetra, koju je Amata svladala tek iz treceg pokušaja i preuzela prvo mjesto. Potom je nigerijska skakacica uvis najboljoj hrvatskoj atleticarki bacila rukavicu izazova, odlucila je propustiti letvicu na visini od 195 centimetara, Blanka je uspješnim drugim skokom preuzela vodstvo koje je zadržala do kraja natjecanja buduci da je Amata tri puta rušila letvicu na 197 centimetara.

Nakon drugog uspješnog skoka na 197 centimetara, Blanka Vlašic je odlucila propustiti 199 centimetara i krenula u lov na 200 centimetara, no tri je puta rušila letvicu na 201 centimetar.

Usain Bolt istrcao je sinoc najbolji ovosezonski rezultat na 100 metara, za pobjedu mu je trebalo 9.88 sekundi, cime je za tri stotinke popravio svoj rezultat iz Rima. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Nesta Carter sa 9.90 sekundi, treci je bio Amerikanac Michael Rodgers, koji je ciljem prošao za 9.96 sekundi.


Podijeli: Facebook Twiter