Blanka u Stockholmu preko 201 cm

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri od tri. Blanka Vlašic upisala je i svoju trecu pobjedu ove sezone u isto toliko nastupa. Nakon Trineca i Arnstadta, najbolja je bila i u Stockholmu.

Hrvatska atleticarka upisala je u srijedu u svom petom štokholmskom nastupu premijernu pobjedu na dvoranskom mitingu "GE Galan" u Globe Areni, preskocivši visinu od 201 centimetar.

Nakon što je u subotu u Arnstadtu postavila novi hrvatski dvoranski rekord s preskocenih 206 centimetara, Blanka je opet preskocila 201 centimetar, visinu koju je preskocila i u svom prvom ovogodišnjem nastupu u ceškom Trinecu.

Blanka je do pobjede stigla nakon samo tri skoka. Dok je Splicanka iz prvog pokušaja preskakala visine od 185, 192 i 195 centimetara, posljednje su joj konkurentice otpale na visini od 195. Ta je visina bila previsoka prepreka za Lavern Spencer iz Svete Lucije, Ruskinju Irinu Gordejevu i Švedanku Emmu Green, dok je Amerikanka Chaunte Howard-Lowe otpala vec na 192 centimetra.

Letvicu je Blanka nakon osigurane pobjede podigla na visinu od 201 centimetar koju je preskocila iz drugog pokušaja, a potom se visina od 204 centimetra ovoga puta pokazala previsokom preprekom.


Podijeli: Facebook Twiter