Blanka tek šesta sa 190 centimetara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne mogu, nema šanse", vikala je sinoc Blanka Vlašic treneru Bojanu Marinovicu na mitingu Dijamantne lige u Lausannei nakon što je treci put rušila letvicu na visini od 195 centimetara. Najbolja hrvatska atleticarka ne samo da sinoc nije pobijedila, vec nije niti bila blizu bodovima koje su osvojile pobjednica Ana Cicerova (cetiri boda), Svetlana Školina (dva boda) i Vita Stjopina (jedan bod). Blanka je nakon dugog niza godina natjecanje okoncala na šestome mjestu preskocivši iz treceg pokušaja letvicu na visini od 190 centimetara.

Time nije uspjela ostvariti svoj cilj i u Lausannei 100. put u karijeri preletjeti 200 centimetara i još jednom ispisati povijest. Ove je sezone granicu snova preletjela tek jednom, 24. lipnja na mitingu na splitskoj rivi, a sinocnjim je rezultatom ponovila dostignuce iz New Yorka kada je identicnom visinom osvojila drugo mjesto iza sinoc petoplasirane Švedanke Emme Green Tregaro. Slabiji skok od sinocnjeg Splicanka je posljednji put imala 3. rujna 2006. godine kada je na mitingu tadašnje Zlatne lige u Berlinu preskocila 185 centimetara.

Vremenske prilike niti u Lausannei nisu išle u korist splitske skakacice uvis, hladno vrijeme i jak vjetar onemogucili su natjecanje u skoku uvis u kojem je jedino Ana Cicerova preskocila 195 centimetara, dok se cak pet skakacica, ukljucujuci drugoplasirane Školinu i Stopinu zaustavilo na 190 centimetara.

Blanka Vlašic sinoc je tek jednu visinu preskocila iz prvog pokušaja, onu pocetnu na 185 centimetara, na iducoj je visini imala dva neuspješna skoka zahvaljujuci kojima je pala na šestu poziciju na kojoj je ostala do samoga kraja natjecanja odnosno tri neuspješna pokušaja na 195 centimetara. No, iako u Lausannei prvi put otkad postoji Dijamantna liga nije osvojila bodove, Blanka je i dalje s deset bodova uvjerljivo u vodstvu ukupnog poretka.


Podijeli: Facebook Twiter