Blanka svjetska prvakinja!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašic osvojila je naslov svjetske dvoranske prvakinje preskocivši u Dohi visinu od dva metra. Blanka je obranila naslov prvakinje otprije dvije godine iz Valencije, a u Dohi je neuspješno pokušavala preskociti 2,05 metara. Splicanka je skokom preko dva metra osigurala zlato, a iz prvoga pokušaja je preskakala i 1,87, 1,91, 1,96 i 1,98 metara.

Za Vlašic je ovo treci naslov svjetske prvakinje, drugi dvoranski, a u karijeri je na SP-u u dvorani bila i srebrna 2006. u Moskvi, te broncana 2004. u Budimpešti. Srebro je pripalo Španjolki Ruth Beitia, bronca Amerikanki Chauntey Howard Lowe - obje su preskocile 1,98 metara.



Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs cestitao je Blanki na osvajanju zlatne medalje. "Iskrene cestitke Blanka u ime ministarstva i osobno za obranu naslova svjetske dvoranske prvakinje u skoku u vis. U sportu je uvijek najteže u kontinuitetu postizati vrhunske rezultate, a ovo je tebi, nakon titula svjetske prvakinje na otvorenom u Osaki 2007. i Berlinu 2009., te dvoranskog naslova u Valenciji 2008., cetvrta titula svjetske prvakinje u skoku u vis.

Naše cestitke i divljenje upucujemo i tvojim trenerima Jošku Vlašicu i Bojanu Marinovicu koji ce te, uvjeren sam, s jednakim elanom i uspjehom voditi do pobjednickih postolja i na svim buducim natjecanjima", stoji u cestitci ministra.

Cestitkama se pridružila predsjednica Vlade Jadranka Kosor:

"Bravo, Blanka, od srca Vam cestitam na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u Dohi, kojom ste obranili zlato iz Valencije i ponovno potvrdili zasluženi naslov svjetske prvakinje!

Vaša srcanost, nezaustavljivost u pobjedama te vrhunski rezultati koje nižete iz natjecanja u natjecanje, uistinu Vas svrstava medu velikane svjetskog športa. Želim Vam sve najbolje u nastavku atletske karijere, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", stoji u brzojavu.

I predsjednik Ivo Josipovic cestitao je Blanki na osvojenom naslovu:

"Draga Blanka, od srca cestitam na obrani naslova svjetske prvakinje. Svojom upornošcu i postojanošcu nadmašili ste sve svoje konkurentice i dokazali da ste najbolji na svijetu u svojoj disciplini u ovom trenutku", stoji u cestitki predsjednika.


Podijeli: Facebook Twiter