Blanka srebrna s preskocenih 203 cm

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska atleticarka Blanka Vlašic osvojila je srebrno odlicje u skoku uvis na Svjetskom atletskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu preskocivši visinu od 2,03 metra, što joj je i najbolji rezultat sezone.

Vlašic je preskocila 2,03 metra iz drugoga pokušaja, ali to nije bilo dovoljno za obranu zlata s prošlih prvenstava iz Osake i Berlina, jer je Ruskinja Ana Cicerova 2,03 metra preskocila iz prvoga pokušaja i tako osvojila zlato. Broncu je osvojila Talijanka Antonietta Di Martino s visinom od dva metra.

Iako nije uspjela postati prva visašica s tri naslova svjetske prvakinje, Vlašic može biti posve zadovoljna srebrom iz Daegua, s obzirom na ozljedu, rupturu mišica odrazne noge, zbog koje se doslovce u zadnji trenutak odlucila na dolazak na prvenstvo.

Splicanka je jako namucila favoritkinju Cicerovu, koja je ove sezone išla preko 2,07 metara, jer su visinu od 2,05 metara obje neuspješno napadale, a posljednji pokušaj Vlašic bio je vrlo blizu uspješnog preskoka, te je najbolja hrvatska sportašica skoro došla i do zlata.

Vlašic je iz prve preskakala visine od 1,89, 1,93 i 1,97 metara, dok je iz drugoga pokušaja preskocila dva metra, što joj je bio jubilarni 200. put u karijeri da ide preko te visine. Odluka o zlatu pala je na 2,03, dotad superuvjerljiva Cicerova je preskocila iz prve, a Blanka iz drugoga pokušaja.

Hrvatska tako SP u atletici ipak završava s osvojenom medaljom, a Blanka u šest nastupa na svjetskim prvenstvima sada ima najbolji skor u povijesti ove discipline s dva zlata i srebrom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter