Blanka slavila u Monaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atleticarka Blanka Vlašic pobijedila je u skoku u vis na Super Grand Prix mitingu "Herculis" u Monacu. U novom, drugom ovosezonskom, obracunu s Njemicom Ariane Friedrich Blanka je izašla pobjednicom preskocivši 203 cm, visinu s kojom je na ovom istom mitingu slavila i prije dvije godine.

Bila je to svojevrsna generalna proba uoci Svjetskog prvenstva u Berlinu na kojoj su, uz Blanku i Ariane Friedrich, medu ostalima nastupile i Anna Cicerova, Chaunte Howard i Svetlana Školina.

Blanka je iz prvog pokušaja preskakala letvicu na visinama 187, 191 i 195 cm, zatim je propustila visinu od 198 cm i potom je iz drugog pokušaja preletjela preko 201. Do te ju je visine uspješno pratila i njezina najljuca konkurentica Njemica Friedrich, a potom je Blanka iz drugog pokušaja išla preko 203, dok je njemackoj visašici to uspjelo tek iz treceg pokušaja.

Obje su visašice potom napale letvicu na visini 205 cm, ali ni jedna ni druga nisu preskocile ovu visinu i time je Splicanka pobijedila zbog toga što je 203 preskocila iz drugog, a njezina suparnica iz treceg pokušaja.


Podijeli: Facebook Twiter