Blanka skokom sezone do pobjede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atleticarka Blanka Vlašic došla je i do trece pobjede sezone u Dijamantnoj ligi nakon što je u cetvrtak na Golden Gala mitingu u Rimu slavila s preskocenih 203 cm što je njezin najbolji rezultat sezone.

Ovom je pobjedom Splicanka povecala vodstvo u poretku Dijamantne lige, a ujedno je za svoje cetvrto slavlje na ovom mitingu još jednom pobijedila Amerikanku Howard Lowe koja je takoder preskocila 203, ali je prethodnu visinu od 201 preskocila iz treceg pokušaja, dok je to Blanka napravila iz prvog.

Time je Blanka pokazala da joj forma raste iz nastupa u nastup, u Dohi je skocila 198, u Oslu 201, a sad je vec u Rimu preskocila 203. Ono što je zabrinjavajuce jest Blankin skocni zglob na kojeg se požalila nakon što je preskocila 203.

"Jesam li uživala? Ne, nije bilo lako jer se ovdje nikad nisam dobro osjecala. Tek nakon preskocenih 201 cm sam se malo opustila, ali ovdje moram biti jako oprezna, paziti na svaki korak, svaki skok. Zato sam jako sretna što sam ovdje skocila svoj najbolji skok sezone i najbolji u Rimu uopce. Problemi sa zglobom su se pojavili nakon preskocenih 203 cm. Slavila sam i nezgodno stala s desnom nogom, srecom lijeva mi je odrazna", rekla je Blanka odmah nakon nove pobjede.

U poretku visa Dijamantne lige nakon cetiri mitinga vodi Blanka Vlašic s 12 bodova ispred Howard Lowe sa 6 bodova.


Podijeli: Facebook Twiter