Blanka i Sandra opet najbolje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašic i Sandra Perkovic nastavile su pobjednicki hod u Dijamantnoj ligi. Najbolje hrvatske atleticarke vecerašnjim su uspjesima u Rimu za nova cetiri boda podebljale bodovni saldo i ucvrstile vodstvo u ukupnom poretku Dijamantne lige.

Blanka Vlašic ostvarila je drugu pobjedu sezone, u Rimu je iz drugog pokušaja preskocila letvicu na visini od 195 centimetara, cime je postala cetvrta hrvatska atleticarka koja je ispunila A olimpijsku normu za London. Najbolja atleticarka svijeta u 2010. godini izjednacila je i vodeci rezultat sezone na svijetu koji je prije pet dana u Izmiru preskocila Bugarka Venelina Veneva-Mateeva.

Drugo mjesto osvojila je Lavern Spencer (Sveta Lucija) skokom preko 192 centimetra, dok je treca bila Francuskinja Melanie Melfort, koja je preskocila istu visinu, ali iz veceg broja pokušaja.

Splitska skakacica u vis krenula je u prvi ovosezonski napad na 200 centimetara, imala je veliku podršku gledatelja na ispunjenom Olimpicu, no nije pomoglo. "Ne mogu", viknula je nakon što je treci put rušila letvicu na mitingu na kojem je prošle sezone slavila s 203 centimetra.

Sandra Perkovic mogla je itekako biti zadovoljna, na drugom mitingu Dijamantne lige u kojem se nadmetalo u bacanju diska, stigla je do druge ovosezonske pobjede hicem od 65,56 metara, što je peti rezultat sezone na svijetu.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yarelis Barrios sa 61,18 metara, treca je bila Njemica Nadine Müller sa 63,17 metara.

Najbolja hrvatska diskašica od pocetka natjecanja vodila je glavnu rijec, "Golden galu" je otvorila hicem od 64,06 metara, vodstvo u drugoj seriji nakratko je preuzela svjetska prvakinja iz Berlina i prošlogodišnja pobjednica Dijamantne lige, Kubanka Yarelis Barrios, koja je nakon "skromnih" 53,77 metara disk bacila 64,18 metara. No, Sandra Perkovic nije dugo cekala na uzvrat, spravu je bacila pobjednickih 65,56 metara, dva centimetra manje nego prije 11 dana u Šangaju.


Podijeli: Facebook Twiter