Blamaža Dinama u Maksimiru protiv Zadra - 2:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion Maksimir: Dinamo - Zadar 2:3 (2:0, 2:2). Gledatelja: 300. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) - 6, Marko Matoc (Zaprešić) 6,5. Strijelci: 1:0 Beqiraj (43'), 2:0 Čop (45'), 2:1 Perica (84'), 2:2 Perica (86'), 2:3 Ivančić (97'). Žuti kartoni: Heister, Jerbić, Ivančić, Begonja (Zadar). Crveni karton: Ivančić (105'- drugi žuti).

DINAMO: Kelava 5,5, Vrsaljko 5,5, Puljić 5,5, Vida 5,5, Ibanez 5, Alispahić 5, Calello 5, Carrasco 5 (od 56. Krstanović 5), Sammir 5, Čop 6 (od 78. Ademi -), Beqiraj 6 (od 71. Tomečak -).

ZADAR: Gluić 7,5, Sarić 7, Jerbić 7, Prahić 7, Šimurina 7, Vasilj 7, Gržan 7,5, Tokić 7 (od 37. Begonja 7,5), Muić 7 (od 58. Ivančić 7), Heister 6 (od 68. Banović 7,5), Perica 8.

"Večeras je naša fešta...", orilo se u večernjim satima utorka iz grla igrača Zadra nasred travnjaka stadiona Maksimir, nakon najvećeg iznenađenja osmine finala Kupa. "Modri" su, naime, imali dva gola prednosti sve do 84. minute utakmice, a na kraju su hrabrim i srčanim gostima morali stisnuti ruku i čestitati na zasluženoj pobjedi.

U skladu s očekivanjima, Dinamo je pritisnuo od prve sekunde, a Zadar se posvetio čuvanju vlastite mreže i čekanju prilike za kontru.

Jedanaest minuta prije kraja prvog dijela Zadar je ostao bez Ivana Tokića, kojeg je Sammir u jednom duelu zahvatio prstima po oku. Umjesto njega u igru je morao ući Luka Begonja, a glavni sudac Ivo Krečak iz Šibenika tu je situaciju vidio kao prekršaj za Dinamo.

Završnica prvog dijela sa sobom je donijela pad koncentracije u obrani gostiju. Luis Ibanez iz auta je proigrao Fatosa Beqiraja koji pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije stigao je novi šok za goste. Rođeni Zadranin Šime Vrsaljko probio se po desnoj strani, ubacio za Čopa, koji glavom pogađa za 2:0. U nastavku je Dinamo ubacio u nižu brzinu, dopustivši gostima da dođu do daha. U tom razdoblju nije bilo previše uzbuđenja sve do 77. minute kad je Krečakova zadnja loža otkazala poslušnost.

Promjena arbitra kao da je dala dodatni impuls Zadru koji je u 84. minuti vratio dašak neizvjesnosti i kaznio indolentan i podcjenjivački pristup suparnika. Preciznije, to je napravio 17-godišnji Perica, poentiravši na asistenciju Josipa Ivančića - 2:1. Samo dvije minute kasnije gosti su sve vratili na početak. Sijevnula je zadarska kontra, Ibanez je pacerski promašio loptu, a Šime Gržan to je iskoristio za uraganski ulazak u kazneni prostor i asistenciju za Pericu. Golobradi je mladić i ovoga puta bio neumoljiv - 2:2.

Dodatnih pola sata igre otvorila je prilika Ivana Krstanovića. Pet minuta kasnije "modre" je na drugoj strani spržila još jedna zadarska kontra. Zadnji pas bio je djelo Igora Banovića, a egzekuciju je rutinerski potpisao Ivančić - 2:3. No, njegova sreća nije dugo trajala budući da si je dvama žutim kartonima priskrbio prijevremeni odlazak pod tuš. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter