Blagonić: Za moderni, dinamični Pazin

Ada Damijanac, Ivica Gržinić, Sandi Blagonić i Valter Milohanić (M. R.)
Ada Damijanac, Ivica Gržinić, Sandi Blagonić i Valter Milohanić (M. R.)

"Aktualni pazinski gradonačelnik Renato Krulčić prije četiri je godine obećao realizirati devet kapitalnih projekata, a među njima su sjedište Županijske skupštine, glavni gradski trg, školska sportska dvorana, autobusni kolodvor, vatrogasni dom, dom umirovljenika, podzemna garaža i trgovački centar na prostoru bivših garaža Autotransa. Nijedan od obećanih projekta nije realiziran, a Pazin kroz to razdoblje, prema brojnim pokazatelja, stagnira, zapravo nazaduje. Međutim postoji način da se u sljedeće četiri godine trendovi preokrenu i zbog toga ulazim u trku za pazinskog gradonačelnika", najavio je Sandi Blagonić, zahvalivši ovom prigodom SDP-u i Nezavisnoj listi Valtera Milohanića na potpori.

Negativne trendove namjerava preokrenuti setom ekonomskih, kulturnih i socijalnih programa osmišljenih s vrsnim stručnjacima iz Istre, Hrvatske, ali i Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. U tjednima koji dolaze Blagonić će, kako je najavio, građane Pazinštine detaljnije upoznati sa svim svojim projektima.

Već je, kaže, započeo razgovore sa stranim investitorima kako bi Pazin dobio važne projekte i investicije koje će podignuti zamrlu gospodarsku aktivnost. Uz to nastavit će sa započetim gradskim projektima izgradnjom sportske dvorane, autobusnog kolodvora i doma umirovljenika.

Posebno je ponosan na kulturni projekt koji će posve preobraziti Pazin u kojem će tijekom cijele godine boraviti umjetnici i dizajneri iz Hrvatske i Evrope. Taj je projekt osmišljen kako bi brendirao Pazin, otvorio ga prema svijetu i privukao nove turističke dolaske nudeći nešto što ne nudi nijedan drugi grad u Hrvatskoj.

"Od prvog dana moga mandata zaustaviti ću stranačko kadroviranje, a podobnost će zamijeniti sposobnost", najavio je Blagonić. Rezultati takve politike, koju IDS predvodi na regionalnoj, a HDZ je predvodio na nacionalnoj razini, pokazali su se razornima, kaže on. Pazin će, zahvaljujući stručnim ljudima na čelnim dužnostima, postati mjesto ekonomskog rasta i osjećaja pravednosti.

"Ovdje nije riječ o IDS-u, HDZ-u, SDP-u… Ovdje je riječ o izboru između nove četiri godine stagnacije i prosperiteta, izboru između Pazina kakav je danas i jednog modernog, urbanog, dinamičnog i otvorenog grada", poručio je Blagonić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter