Blagojević: Žao mi je što nije bilo 4:0

Klupko radosti nogometaša Istre 1961 nakon pogotka Petra Franjića (M. MIJOŠEK/arhiva)
Klupko radosti nogometaša Istre 1961 nakon pogotka Petra Franjića (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nogometaši Istre 1961 pobjedom su se oprostili od svojih najvjernijih navijača, njih oko dvije tisuće koji su u subotnju večer navratili do Gradskog stadiona "Aldo Drosina".

Za to što posjet na pulskoj "bombonijeri" nije bio veći, adekvatan odličnim rezultatima koje puleni Igora Pamića postižu u zadnje vrijeme, razloga ima više, od ružnog i maglovitog vremena pa sve do činjenice da se nikad u mjesec dana u najvećem istarskom gradu nije odvijalo toliko manifestacija koliko ih je bilo ove subote.

Gledano samo sa sportske strane, moglo se birati između više nego zanimljive trilogije, jer u isto vrijeme kad su "zeleno-žuti" igrali svoju posljednju utakmicu u 2013. godini, košarkaši Stoje u svojoj dvorani imali derbi prvenstva protiv riječkog Škrljeva, a i prvi dan malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa" nije se smio propustiti.

Kad se tome pridoda i bogat kulturni program, stvarno je bilo teško donijeti pravu odluku, no vjerujemo da oni koji su izabrali veliki nogomet nisu zažalili. Premda, ima i onih koji ne misle tako.

- Ja bih se, prije svega, ispričao gledateljima ako su sa stadiona otišli tužni kući, u neveselom je tonu poručio Slavko Blagojević, nogometaš Istre 1961.

- Najavljivao sam pobjedu 4:0, završilo je samo 2:0 i stvarno se moram ispričati svima onima koji su nas došli pogledati privučeni tim mojim riječima i na kraju ostali razočarani. Svi smo žalosni zbog toga, ja prvi, a za to da se nisu ispunila moja predviđanja najveći je krivac bio teren.

S tribina se to možda ne vidi, no jako nam je teško bilo igrati na terenu na kojem lopta skače potpuno nepredvidljivo. Jednostavno, bila je to rupa na rupi i nemoguće je bilo nešto suvislo odigrati. Da je teren bio dobar, završilo bi tako kako sam najavio, rekao je Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter