Blagojević: Za Hajduk nas ne treba dodatno motivirati

Slavko Blagojević u osječkom duelu s Josipom Barišićem (E. ELVEDJI/CROPIX)
Slavko Blagojević u osječkom duelu s Josipom Barišićem (E. ELVEDJI/CROPIX)

Druga uzastopna pobjeda nogometaša Istre 1961 u Osijeku, jer ovih se 3:1 odlično smjestilo uz proljetnih 4:0, nije mogla doći u boljem trenutku. Ovaj je uspješan nastup, kako rezultatski, tako i igrom bacio u zaborav prethodno gostovanje u Koprivnici, a ujedno je najbolja pozivnica gledateljima da u subotu, brojnim feštama u Puli i okolici usprkos, ponovno izaberu dolazak na "Drosinu".

Dolazak Hajduka obično je već sam po sebi dobra pozivnica, ali dobra igra i osvojeni trobod iz Gradskog vrta tu su pozivnicu samo dodatno podebljali.

U prvom su planu nakon prošle pobjede bili oni koji su zatresli mrežu Mikulića, Franjić, Woon i Graf, kojega je taj ogled stajao loma kosti u šaci, no igrom su se istaknuli Jo, koji je sjajno u nastavku zamijenio Križmana na poziciji iza napadača, i Slavko Blagojević.

Veznjak iz Otoka dobio je brojne komplimente za osječku izvedbu i odlične ocjene u novinama, koje samo podcrtavaju njegova odlična izdanja u kontinuitetu.

- Bez obzira na te dobre ocjene koje sam dobio nakon utakmice u Osijeku, daleko je važniji momčadski uspjeh. Posebno jer smatram da ja u tom susretu nisam odigrao ništa specijalno, ništa spektakularno zbog čega bi me trebalo izdvojiti od suigrača. Imao sam i daleko boljih igara, no svatko ima svoju procjenu, rekao je izvan terena staloženi Blagojević.

- Mi ćemo u susret s Hajdukom ući na krilima dobrih igara i ove važne pobjede u Osijeku, ali dolazak Hajduka i Dinama uvijek izaziva posebnu pažnju, pa je i kod nas igrača motiv uvijek velik, tako da nas trener ne treba dodatno motivirati. Svjesni smo da nas ne čeka nimalo lagana zadaća jer je Hajduk uvijek jak, bez obzira na trenutni sastav. A ovaj je pun mladih, poletnih igrača koje je trener Tudor jako dobro posložio. Agresivni su i visoko napadaju suparnika, ne daju mu da iznese loptu sa svoje polovice, tako da ćemo posebno mi u vezi morati biti oprezni. Vjerujem da ćemo u subotu imati puno posla, ali sam isto tako uvjeren da ćemo mi na kraju slaviti, veli Blagojević. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter