Blagojević: U Maksimiru nismo pokazali zube

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Jučerašnjim dvostrukim programom nogometaši Istre 1961 vratili su se ustaljenom ritmu rada nakon dva slobodna dana koje im je trener Igor Pamić dao poslije subotnjeg ogleda u Maksimiru.

Ujutro je "na meniju" bio rad u teretani na "Drosini", a popodne se s loptom vježbalo u Štinjanu. Dobar je to uvod u početak ovih mini-priprema, tijekom kojih je Paminjova namjera dobro "nagaziti" svoje pulene i nadoknaditi propušteno u pauzi između dvije sezone.

Smiraj prelaznog roka nije donio nikakve promjene u zeleno-žutoj svlačionici, gdje se jučer ipak najviše pričalo o porazu od Dinama, jesu li "modri" stvarno tako dobri ili je Istra 1961 bila tako loša, ili je možda istina negdje na pola puta.

- Mislim da su oni jako dobri, to nije uopće upitno, Dinamovi igrači su klase i ne možemo se uspoređivati s njima. Ali, da smo mogli puno bolje reagirati u toj utakmici, mogli smo, rezonirao je Slavko Blagojević, kojem se u glasu još uvijek osjećala gorčina nakon maksimirskog poraza.

- Što bi se reklo, došli smo u Maksimir i skinuli gaće. Nismo im se suprotstavili. To mi je najviše žao, što nismo pokazali zube i izgubili muški, pa im poslije stisnuli ruku i sve pet. Ovako smo došli, odigrali premekanu utakmicu, a u fazi obrane nismo odradili trenerove taktičke zamisli, nismo ih ispoštivali. Stoga smo u prvom poluvremenu primili dva gola, a mogli smo ih dobiti i više.

Imali smo tu jednu šansu iz koje smo mogli izjednačiti, ali bez obzira na to realno je reći da su nas u prvom poluvremenu totalno razbili i izgledali smo stvarno katastrofalno, kazao je Blagojević.

- Ova stanka je za nas dobro došla. Oporavit će se oni koji su ozlijeđeni, a možda se priključi i neko novo lice. Još ćemo se malo bolje posložiti, trener će nas dobro pripremiti i spremni ćemo dočekati Zadar, zaključio je Slavko Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter