Blagojević: Svi živimo za utakmicu s Hajdukom

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je 25. kola Prve HNL, ogled protiv Hajduka koji će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" sutra u 19 sati. U prošloj sezoni ove dvije momčadi triput su odmjerile snage i "zeleno-žuti" su u tim dvobojima ukupno prikupili sedam bodova. Na otvaranju prvenstva u Puli bilo je 0:0, nakon čega su se puleni Igora Pamića dvaput s punim plijenom vratili s Poljuda, u prvoj utakmici bilo je 1:0 uz pogodak Gorana Rocea, u drugoj 2:1 kad su za tri boda zabili Hrvoje Milić i Fausto Budicin.

Nastavak pobjedničke serije stigao je u sedmom kolu tekuće sezone kad je za 1:0 na "Drosini" svoj dosad jedini gol u "zeleno-žutom" dresu postigao Brazilac Jo. Bio je to prvi poraz splitskih "bilih" u sezoni, drugi je uslijedio tjedan dana kasnije u Osijeku, a potom su igrači Igora Tudora nanizali 16 utakmica u kojima su osvojili barem bod. U tu pozitivnu seriju Hajduka uklopila se i domaća 2:0 pobjeda nad Istrom 1961, posljednji gostujući susret na kojem su "zeleno-žuti" pognute glave otišli put svlačionice.

Sutrašnji susret bit će sraz dvije trenutačno najbolje gostujuće momčadi Prve HNL, Istre 1961 koja je izvan svog dvorišta prikupila 23 boda i Hajduka koji je osvojio jednog manje. "Zeleno-žuti" su u 2014. godini slavili na sve tri gostujuće utakmice, dok su na "Drosini" dvaput poraženi, od Lokomotive i od Dinama u ogledu koji se trebao igrati jesenas, ali je bio odgođen zbog kišom natopljenog pulskog travnjaka.

S druge strane, nogometaši Hajduka su se uz dvije domaće pobjede, nad Hrvatskim dragovoljcem i Slaven Belupom, trobodom osladili i na gostovanjima kod Splita i Lokomotive te osokoljeni stopostotnim učinkom u 2014. godini stižu u Pulu.

- Uvijek je teško igrati protiv jedne takve momčadi kao što je Hajduk, ni sutra neće biti ništa drugačije, možda čak i teže jer su oni sada u naletu. Splićani su u odličnoj formi, u tom su segmentu u ovom trenutku zacijelo najbolji u Hrvatskoj i to su potvrdili kroz zadnje utakmice na kojima se moglo vidjeti da imaju "glavu i rep" te da ih je njihov stručni stožer odlično posložio. Stoga je sigurno da nas očekuje nimalo lagana utakmica, pogotovo što ni mi nismo u nekoj bajnoj formi - svjestan je Slavko Blagojević, nogometaš Istre 1961.

- S druge strane, premda na "Drosini" igramo puno teže nego izvan Pule i stalno smo pod nekim pritiskom, ne znam iskreno zbog čega, svi u svlačionici živimo za tu utakmicu na kojoj samo zajedništvom možemo doći do željenog rezultata. Želimo se odužiti "šefu" za katastrofalnu predstavu koju smo pružili u Osijeku, naročito u prvom poluvremenu koje nam je bilo najgore u ovoj sezoni, iskupiti se, a usto nam dolazi Hajduk, što će ti veći motiv od toga, dodaje Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter