Blagojević: Sad će sve biti lakše i zanimljivije

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Odradili su jučer ujutro nogometaši Istre 1961 posljednju dvostruku porciju pulskih treninga jer su danas oko podneva krenuli autobusom prema Rogli, koja će im biti dom narednih osam dana. Trener Igor Pamić sa svojim najbližim suradnicima još uvijek važe popis putnika za ovaj drugi dio pripremnog razdoblja, jer još nije odlučio koji će sve igrači na probi i juniori ući u autobus.

No, jedan od igrača koji će sigurno naći mjesto u busu bit će Slavko Blagojević. Zadnji vezni pulskog prvoligaša jedan je od igrača koje je trener Pamić prozvao okosnicom momčadi, jedan od onih koji bi trebao pomoći novim suigračima da se što prije uklope u igru "zeleno-žutih" koja će se sigurno podosta izmijeniti u odnosu na prošlogodišnju.

- Za sobom ćemo ostaviti dva izuzetno naporna tjedna. Ovaj kratki prvi pulski dio priprema bio je jako težak, jer smo ujutro kombinirali rad u teretani s trkom na travnjaku, a popodne smo radili s loptom, s tim da je vrućina sve to znatno otežavala - rekao je Slavko Blagojević koji je nakon jutarnjeg treninga masažom izbacivao umor iz tijela. - Vjerujem da će nam sad u Sloveniji biti puno lakše podnositi napore, jer je tamo ipak puno niža temperatura. Barem mi je u takvom sjećanju ostao prošlogodišnji boravak na Rogli.

Tada je Blagojević bio tek jedno od manje zvučnih pojačanja pulskog prvoligaša, dok će sad na druge pripreme "zeleno-žutih" na Roglu otići kao član udarne postave.

- Uvjeti na Rogli su zaista izvanredni. Imamo sve što nam je potrebno za kvalitetan rad, od smještaja, ljubaznog hotelskog osoblja, preko kvalitetnih terena, do klime. Uz povremenu kišu i nižu temperaturu kudikamo je lakše podnijeti naporne treninge u odnosu na ovu sparinu koja sad ubija u Puli. Pored toga, tamo ćemo igrati četiri pripremne utakmice, znači svakog drugog dana, pa će biti i puno zanimljivije. Lakše se vidi i kvaliteta novih igrača u takvim susretima, puno lakše nego samo na treninzima. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter