Blagojević: Rodiću polako postajem "crna mačka"

Slavko Blagojević slavi pogodak u društvu Jure Obšivača, Ante Batarela i Igora Čaglja (M. MIJOŠEK)
Slavko Blagojević slavi pogodak u društvu Jure Obšivača, Ante Batarela i Igora Čaglja (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 ostali su ispod polovičnog učinka na utakmicama što su ih ove sezone odigrali na Gradskom stadionu "Aldo Drosina".

U sedam dosadašnjih utakmica "zeleno-žuti" su svladali Hajduk i Hrvatski dragovoljac, upisali poraze od Lokomotive, Zadra i Rijeke, dok je nakon Splita Slaven Belupo drugi klub koji je remizirao na pulskoj "bombonijeri".

Osam bodova od mogućih 21 "mršav" je domaći učinak kojeg su puleni Igora Pamića donekle uspjeli popraviti na gostovanjima s kojih su u Pulu donijeli deset bodova, što im u zbiru nakon 14 odigranih kola donosi šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Subotnji susret puno su bolje otvorili gosti iz Koprivnice koji su u 12 uvodnih minuta stvorili tri izgledne prilike, jednu od njih realizirali i potom umrtvili igru te do odmora ostavili "zeleno-žute" bez pravih izrađenih akcija koje bi ih dovele u šansu da poravnaju, uz tek dva pojedinačna bljeska Dejana Radonjića. Bili su u tih 45 minuta igrači Slaven Belupa puno bolje posloženi, kompaktniji i mirniji, dok se u redovima domaćina itekako osjetio izostanak bočnih igrača.

Svjestan je toga bio i "div iz Žminja" koji je već na odmoru reagirao, napravio dvostruku izmjenu i "pretumbao" formaciju te je s početnih 4-2-3-1 Istra 1961 prešla na 3-5-2. Preuzeo je ovim rošadama domaći trener popriličnu dozu rizika i to se u konačnici i isplatilo, premda je sve moglo otići u drugom smjeru da su gosti, koji su se u nastavku zatvorili i čekali priliku da zaprijete iz kontre, iskoristili izglednu priliku u 52. minuti da poduplaju svoju prednost.

No, još jednom odlični Andrej Prskalo, koji otkad je s gola istisnuo Antonija Ježinu pogotke prima samo s "bijele točke" ili s dva metra udaljenosti od igrača kojeg su "zaboravili" njegovi suigrači, izišao je kao pobjednik iz dvoboja s Delićem, a onda je Slavko Blagojević digao "Drosinu" na noge.

- Presretan sam zbog gola, ne znam što bih drugo rekao. Pogodio sam loptu kako sam želio i ušla je u mrežu - rekao je Slavko Blagojević kojem je ovo bio treći prvenstveni gol u karijeri od kojih je dva postigao u susretima protiv Slaven Belupa, a usto je zabio i na drugom uzastopnom domaćem susretu. - Izgleda da mi Slaven leži, a golmanu Rodiću polako postajem "crna mačka". (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter