Blagojević: Pregazit ćemo Split

Split će biti pometen, Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK)
Split će biti pometen, Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK)

Na Kantridi nije bilo dva najbolja strijelca Istre 1961, Sandija Križmana i Dejana Radonjića, no povukli su neki drugi i "zeleno-žuti" su triput uspjeli svladati domaćeg čuvara mreže Vargića. Na žalost, ispostavilo se da je to u konačnici bilo dovoljno samo za jedan bod jer je i Ježina triput kapitulirao.

Nije sve štimalo kako je to Paminjo zamislio u zadnjoj pulskoj liniji, a uzrok tome mogli bi pronaći u činjenici što za susjedski derbi na dispoziciji nije imao ni Slavka Blagojevića, što se odmah osjetilo na britkosti i propusnosti gostujuće vezne linije. "Ratnik iz Otoka" je na prvenstvenom srazu protiv Zadra dobio treći žuti karton i stoga je umjesto da bude jedan od njegovih aktera, ogled protiv Rijeke promatrao na televizoru.

- Bilo mi je užasno gledati utakmicu protiv Rijeke. Dečki se bore, a ja im ne mogu pomoći, najradije bih skočio u teren, samo da sam mogao, prisjetio se gostovanja na Kantridi Slavko Blagojević, koji sada nakon odrađene kazne kao zapeta puška čeka sutrašnji ogled protiv Splita.

- Preći ćemo preko njih kao preko plitkog potoka. Što se mene tiče, ne moraju ni dolaziti, poštedjeli bi se napornog puta i uštedjeli nešto novaca. Pregazit ćemo ih, bolja smo momčad, imamo boljeg trenera i bit će to jednosmjerna utakmica u kojoj ćemo pobijediti s 4:0.

Poprilično hrabra izjava pred susret s klubom koji već osam prvenstvenih utakmica ne zna za poraz. Četiri remija i četiri pobjede učinak je Splita u proteklih dva i pol mjeseca, a pritom su svladali i Dinamo i Rijeku, dvije u ovom trenutku najkvalitetnije hrvatske momčadi

- Mi smo im nanijeli posljednji poraz u prvenstvu kad smo ih svladali na njihovom terenu, sad nam stižu na "Drosinu" taman da nastavimo tamo gdje smo stali. Uvjeren sam da ćemo ih pobijediti i tako se našim vjernim navijačima na oproštaju od ove godine zahvaliti na podršci koju su nam pružali, a ujedno i sami sebi uljepšati dobro odrađenu polusezonu. Taman nam fali još ova pobjeda da zaokruži cijeli učinak, rekao je Blagojević. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter