Blagojević: Pokazat ćemo tko je gazda na "Drosini"

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je četvrtog kola Prve HNL, ogled protiv Lokomotive koji će se igrati sutra na "Drosini" s početkom u 20.15 sati.

Triput su u prošloj sezoni ove dvije momčadi odmjerile snagu i "zeleno-žuti" su iz tih ogleda izašli bogatiji za dva boda, mršav učinak ako se zna da su se dvije od tri utakmice igrale u Puli. U prvom dijelu prvenstva Lokomotiva je slavila na Maksimiru s 1:0, nakon čega je na otvorenju drugog dijela na "Drosini" bilo 2:2, a na istome mjestu na oproštaju od sezone 1:1.

Na tom je susretu pravdu dijelio Bruno Marić iz Daruvara, koji će 70 dana kasnije opet biti glavni sudac na ogledu istih protivnika, i moglo bi se reći da je već postao stalni pratitelj "zeleno-žutima".

- Lokomotiva je nezgodan protivnik, što govori i ljestvica, na kojoj zauzimaju prvo mjesto, ustvrdio je Slavko Blagojević, pouzdani veznjak Istre 1961.

- Igraju "tika-taka", kako bi se reklo, i nemaju slabu poziciju u momčadi. Svi znaju igrati nogomet, brzi su, imaju nisko težište i sutra nas čeka teška utakmica. Cijeli je tu niz opasnih igrača, Šitum, mali Mišić, no sve će ipak ovisiti o nama i ako mi budemo pravi, neće biti problema.

Protiv Lokomotive treba držati koncentraciju svih 90 minuta i potrudit ćemo se da tako i bude. Ne smijemo im dozvoliti da uopće dođu u priliku za tako nešto, već ih odmah moramo stisnuti i od prve im minute pokazati tko je gazda na "Drosini", naglasio je Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter