Blagojević: Pogodak zvan čežnja

"Osjetio" pravu akciju - Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
"Osjetio" pravu akciju - Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Na dvotjednu su prvenstvenu stanku nogometaši Istre 1961 otišli s osmijehom na licima. Neugodan niz od tri uzastopna prvenstvena posrtaja prekinule su dvije uzastopne pobjede.

Na Parku mladeži pulski su igrači 1:0 pobjedom nad Splitom prekinuli seriju poraza i nastavili uspješan niz ostvarenja na splitskim gostovanjima, a protekle su nedjelje 2:1 pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem upisali i drugi uspjeh sezone protiv ovog suparnika, ujedno i drugi uspjeh pred svojim navijačima.

Bilo je nakon utakmice tek toliko vremena da se još u svlačionici proslavi nova pobjeda i potom su "zeleno-žuti" brže-bolje odjurili iz Pule ne bi li u što većoj mjeri uživali u dvodnevnom odmoru koji im je ponudio trener Igor Pamić. Jedan od onih koji je kišnu Pulu zamijenio trenutno ugodnijim mjestom je i strijelac prvoga gola protiv momčadi iz Sigeta, prvog prvenstvenog gola u pulskom dresu - Slavko Blagojević.

- Otišao sam u Zagreb ne bih li dva slobodna dana proveo u društvu djevojke i očito nisam pogriješio. Ovdje je lijep, sunčan dan kao stvoren za šetnju, javio se jučer oko ručka Blagojević u trenucima dok je Pula nalikovala kakvom britanskom gradu.

- A što se gola tiče, reći ću samo: "Konačno!". Znate kako se kaže, i ćorava koka nađe zrno.

Dugo je "ratnik iz Otoka" tražio prvenstveni gol u pulskom dresu. Znalo se da nije rođeni strijelac i da je prethodno za Lučko tek jednom zatresao mrežu u Prvoj HNL, ali ove je sezone gotovo u svakoj utakmici imao barem jedan udarac nakon kojeg je lopta ili prohujala pored gola ili pogodila okvir. Loptu je konačno ubacio u mrežu Hrvatskog dragovoljca, ali ne udarcem izvana, karakterističnim za njega.

- Osvojio sam loptu negdje na 30-ak metara od našeg gola i dodao je Radonjiću, a vidio sam da on ima lijevo usamljenog Joa. Pred sobom sam pak imao otvoren prostor, bez ijednog suparnika, i krenuo sam u sprintu prema njihovom golu, jer sam osjetio da bi ovo mogla biti prava akcija. Vidio sam krajičkom oka da je lopta došla do Joa i jurnuo svom snagom, a onda mi se lopta samo stvorila pred nogama i nije mi bilo teško plasirati je pored golmana u mrežu.

Sretan? Presretan. Nitko nije bio sretniji od mene tog trenutka. Toliko sam čekao da postignem gol. Za Lučko sam zabio protiv Slaven Belupa, a sad u dresu Istre 1961 protiv Hrvatskog dragovoljca. Nadam se da sam konačno "otvorio čep", da ću u nastavku prvenstva zabiti još poneki gol. S tri, četiri bio bih zadovoljan, rekao je Blagojević. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter