Blagojević: Na Kantridi nismo bili pravi

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Regionalni derbi koji su u petak na Kantridi odigrali Rijeka i Istra 1961 bio je 17. susret u kojem su se ove dvije momčadi ogledale u borbi za prvoligaške bodove.

Za razliku od Riječana, stalnih članova elitnog razreda hrvatskog nogometa, "zeleno-žuti" su krenuli u osmu sezonu u najjačem razredu u kojem su, prije nego što su postali Istra 1961, nastupali kao Pula 1856, Pula Staro češko ili jednostavno samo Pula. "Stariji brat" je uspješniji u međusobnim ogledima, jer im je pobjeda izborena prije tri dana bila šesta, uz osam neodlučenih susreta i tri pobjede Puljana.

Međutim, premda su se manje puta veselili nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, "zeleno-žuti" su se do petka mogli barem podičiti najuvjerljivijom pobjedom u susjedskim derbijima. Naime, 22. listopada 2005. godine na Verudi je bilo 3:0, uz dva gola Asima Šehića u prvom dijelu te jedan Josipa Jerneića u nastavku susreta.

- Mislim da do prvog gola sve čak i nije bilo toliko loše s naše strane. To je definitivno bio naš najbolji dio utakmice, tih 15 minuta, premda nije bilo nešto bajno ni dotad, ali opet smo puno bolje izgledali nego nakon što smo dobili taj nesretni gol, rekao je Slavko Blagojević, veznjak Istre 1961.

- Tomečak je želio centrirati, lopta mu je prešla preko noge i pogodio je rašlje. Sve nas je takav ishod malo potresao, no probali smo se vratiti u utakmicu, čak smo i imali šansu za poravnanje kad je Batarelo bio oči u oči s golmanom. Da je tada zabio za 1:1 vjerojatno bi se sve u nastavku susreta odvijalo drugačije, no on je promašio i završilo je kako je završilo, rekao je Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter