Blagojević: Mislio sam da ćemo ih s lakoćom dobiti

Vrijeme je da nam se nešto vrati - Slavko Blagojević (M. ANGELINI/arhiva)
Vrijeme je da nam se nešto vrati - Slavko Blagojević (M. ANGELINI/arhiva)

Svojevrsni "deja vu", ali u ponešto izmijenjenim ulogama, doživjeli su nogometaši Istre 1961. Jesenas su u samo osam dana "zeleno-žuti" triput odmjerili snagu sa Zadrom, dvaput u Kupu i jednom u prvenstvu, te upisali tri pobjede uz ukupnu gol-razliku 7:0.

Sad su u ulozi Zadrana zaigrali Riječani, period se produljio na 12 dana, no opet je jedna momčad slavila u sva tri dvoboja. Na žalost pulskih navijača, bila je to Rijeka koja je s ukupnih 1:4 Istri 1961 najprije zatvorila vrata finala Kupa i priliku da na taj način sljedeće sezone izbori nastup u Europi, a onda joj je europske travnjake dodatno udaljila pobijedivši je i u prvenstvu.

- Mislio sam da ih nikad lakše nećemo dobiti, zborio je jučer, nakon prospavane noći, vezni igrač Istre 1961 Slavko Blagojević.

- Odlično smo ušli u utakmicu, sve je dobro izgledalo i već nakon 15-20 minuta stekao sam takav dojam, ali onda nas je poremetio taj crveni karton. Da smo ostali ravnopravni što se tiče broja igrača sigurno ne bismo izgubili, a vjerujem da bismo stigli i do pobjede.

Dali smo mi i poslije tog crvenog kartona sve od sebe, imali smo i neke prilike iz kojih smo mogli doći do poravnanja, ali nismo ih uspjeli realizirati. Šteta, ali s obzirom da smo igrali s igračem manje 50 minuta, mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, istaknuo je Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter