Blagojević: Ako ostanem, zabit ću deset golova

Slavko Blagojević (M. ANGELINI)
Slavko Blagojević (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 odigrat će u subotu navečer u Žminju, na Memorijalnom turniru u spomen na Alena Pamića, po 45 minuta protiv Karlovčana i domaćina Žminja i time zaključiti prvi dio pripremnog razdoblja.

U ponedjeljak ujutro "zeleno-žuti" će se ukrcati u autobus koji će ih odvesti put Kupresa, njihove baze u idućih deset dana gdje će trener Pamić kroz niz utakmica testirati sve svoje igrače nakon čega bi trebao imati jasniju sliku momčadi s kojom će od 19. srpnja krenuti u borbu za prvenstvene bodove.

Jučer su tako pulski igrači imali posljednji klasični dan treninga, ujutro kombinirali rad u teretani s malo trčanja, a popodne trenirali s loptom u Štinjanu. Za veliku većinu aktualnog igračkog kadra pulskog kluba sve ovo je velika novost, dok je za malobrojne igrače koji su u klubu dulje od sezone ovo već rutina.

Kao za Slavka Blagojevića koji je s dvije pune sezone u Istri 1961 trenutno najdugovječniji igrač. I jedan od rijetkih koji je imao čast igrati uz pokojnog Alena Pamića kojem će u subotu biti točno godinu dana od prerane smrti.

- Lijepo je da su se u Žminju odlučili organizirati ovaj turnir u znak sjećanja na pokojnog Alena i nadam se da će turnir postati tradicionalan. Bio je vrhunski momak i igrač, primjer za sve nas. Ostavljao je sve na terenu. Mi koji smo ga poznavali, sjetimo ga se tijekom svake utakmice, rekao je Slavko Blagojević.

Ova dva poluvremena u Žminju bit će pulskim igračima jedine utakmice uz onu odigranu protiv Agencije Umag, do polaska za Kupres.

- Ovo je najdosadniji dio priprema i to nijedan igrač ne voli. To je suha trka. Teško je i samo trčanje, ali još je teže psihički. Svi jedva čekamo da počnu utakmice, kroz utakmice se igrač najbolje pripremi. Znamo da ćemo na Kupresu imati šest utakmica i svi jedva čekamo da krenemo s tom serijom.

Blagojeviću su ovo već treće ljetne pripreme među "zeleno-žutima", iako se spominjao i njegov odlazak u Split.

- Baš sam neki dan komentirao da već znam napamet što će trener na treninzima reći novim igračima, pa sam se već i smijao. Bez obzira na to, treba sve odraditi maksimalno. Tko zna, možda odradim ovdje još tri, četiri pripreme. Split? Ne razmišljam o tome. Fokusirao sam se na Istru i na treninge. Čujem i ja priče o eventualnom odlasku, ali me to trenutno ne zanima.

Sad se želim dobro pripremiti, da spreman uđem u prvenstvo. Ako bude nešto od prodaje u Split ili neki drugi veći klub, super, ako ne, ostajem ovdje i pokušat ću odigrati još bolje nego prošle sezone. U glavi sam si zacrtao da, ako ostanem ovdje, onda želim odigrati još bolje i zabiti više od tih osam golova. Zabit ću ih deset. Nije nemoguće. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter