Blagdansko uredivanje - 13 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da žene, uz novogodišnji party, vjencanja prijateljica i spojeve, blagdanske domjenke smatraju najvažnijim eventom.



U pripremama za božicni domjenak u prosjeku potroše gotovo dva tjedna, od cega cak tri dana (72 sata) provedu tražeci savršeni outfit po ducanima. Na tjelovježbu i dovodenje u formu otpada 96 sati, a cak 63 sata na konzultiranje s prijateljicama.



Nadalje, u brojkama govoreci, 12 sati temeljitih priprema odlazi na frizuru u što je ukljuceno šišanje, bojenje i oblikovanje kose. Pripadnice ljepšeg spola inspiraciju najcešce pronalaze listajuci modne magazine pri cemu takoder ne štede na vremenu. Finalni štih postignut je sredivanjem kože, odnosno tamnjenjem i depilacijom na što potroše samo dva sata.



U anketi koju je proveo Clothes Show Live, sudjelovalo je tisucu žena u dobi od 18 do 45 godina. Iz dobivenih rezultata vidljivo je to da djevojke do 25 godina za uredivanje troše najviše vremena. Iako su brojke izazvale brojne kritike, psiholozi smatraju da blagdansko uljepšavanje može stvoriti dojam svježeg i uspješnog ulaska u novu godinu.


Podijeli: Facebook Twiter