Blagdanski prijem Županije i Grada Pule u Sv. srcima

Sv. srca prepuna uzvanika iz javnog i političkog života Istre (A. KANCELAR)
Sv. srca prepuna uzvanika iz javnog i političkog života Istre (A. KANCELAR)

U galerijsko-izložbenom prostoru Sv. srca u Puli danas je povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih praznika održan tradicionalni prijem u organizaciji Istarske županije i Grada Pule. Prijemu su prisustvovali mnogobrojni istaknuti istarski gospodarstvenici, umjetnici, načelnici i gradonačelnici gradova i općina cijele Istre, direktori javnih poduzeća te pročelnici gradskih i općinsku uprava te mnogi istaknuti pojedinci iz javnog života Pule i Istre. Svečanost je na žalost, umjesto lijepim željama, počela minutom šutnje za preminulog dožupana Marina Brkarića. Nastavljeno je potom u nešto vedrijem tonu, odnosno uzvanicima su se potom prigodnim govorom obratili župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule Boris Miletić te ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

- Iako je kriza, u Puli se jako puno radi i gradi, od obalnog kolektora do prekrasnog vrtića u Šijani. Ponosan sam što ćemo na kraju mandata moći reći da smo ispunili sve što smo obećali na početku. Veselim se što će se Pula vratiti moru i vjerujem da će se ovaj grad razvijati i dalje i otvarati radna mjesta, posebno nakon stavljanja u funkciju svih vojnih objekata i područja, rekao je među ostalim Miletić poželjevši svima puno uspjeha i sreće.

Istaknuo je potom odličnu suradnju s Istarskom županijom i svim načelnicima i gradonačelnicima kazavši da je upravo zajedništvo ono što nam treba više no ikad.

Župan Jakovčić u svom je govoru istaknuo vrijedne uspjehe nekolicine istarskih tvrtki poput Uljanika, Adrisa, Kamen Pazina, a osvrnuo se i na uspjeh kulturno-umjetničke scene te velikih priznanja za kvalitetu maslinovih ulja. Napomenuo je da mu je drago što može reći da će uskoro krenuti gradnja nove pulske bolnice te da želi vidjeti Istru odličnu. Dodao je da se možda ipak moglo bolje, s obzirom na veliku nezaposlenost, međutim, vjeruje u zajedništvo i bolju budućnost. Kaže da ga je ove godine najviše razveselila izjava predsjednika RH Ive Josipovića koji je rekao da bi volio kad bi svaka županije bila kao istarska. Napomenuvši da dogodine više neće biti župan, Jakovčić je svima poželio sretan Božić i Novu godinu. 

Svečani prijem upotpunili su glazba pijanista Leona Brenka i odličan vokal Gabrijele Galant Jelenić. (N. SOFTIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter