Blagdanski prevaranti u potrazi za lakim plijenom

Blagdani i malo nepažnje dovoljni su lopovima da se domognu plijena (M. ANGELINI)
Blagdani i malo nepažnje dovoljni su lopovima da se domognu plijena (M. ANGELINI)

- Izašla sam samo sat vremena s djetetom do grada. Bilo je oko podneva, usred bijela dana, a kada sam se vratila, imala sam što vidjeti. Kuća ispremetana, a kada sam pogledala što mi je nestalo, shvatila sam da su mi uzeli neke stvari, među kojima i zlatninu.

Možda nekome to ne izgleda kao nešto važno, ali meni je to bilo poprilično stresno, i to što su uzeli nešto moje, ali i sama spoznaja da je netko usred bijela dana u naselju "šetao" po stanovima, a u mojem stanu hodao naokolo i dirao moje i stvari moje djece, priča nam jedna Puljanka koja je u ovo predblagdansko vrijeme spoznala da kriminalci ne prežu ni pred čim, pa tako ordiniraju i usred dana.

Na ovu priču zasigurno se naslanja i ona sa stranica crne kronike objavljena prije svega dva dana. Tada je policija izvijestila da su 56-godišnjeg Puljanina u večernjim satima dvojica nepoznatih provalnika u njegovoj kući na Kavrerskom putu lakše ozlijedila i pobjegla.

Muškarac je čuo buku i izašao provjeriti što se događa te je na katu kuće, do kojeg se dolazi vanjskim stubištem, uočio dvojicu provalnika kako pokušavaju provaliti u stan, ali su se oni dali u bijeg i pritom ga u prolazu izudarali alatom po ruci i glavi i tek onda pobjegli.

U neposrednoj blizini ovih je dana zabilježen još jedan incident. Naime, u istom naselju jednu su vremešnu gospođu prevarile dvije ženske osobe. Dok ju je jedna nazvala na telefon i predstavila se kao bankarica, druga joj je pozvonila na vrata.

Kako saznajemo, osoba na telefonu rekla joj je da zove iz banke i da je nužno da gospođa pronađe neki papir kao potvrdu uplate koju je obavio njen suprug, a zato što se "bankarica" seli u Rovinj.

Druga ženska osoba ušla joj je u to vrijeme u kuću da joj pomogne tražiti taj papir. I dok su tražile nešto za što starija gospođa i nije znala o čemu se radi, naišle su na novac, gotovo 10 tisuća kuna, koji je u jednoj torbici držala u regalu za jednu obiteljsku prigodu.

Samo na trenutak krenula je u kuhinju izvaditi kolače iz pećnice, a nepoznata ženska osoba netragom je nestala zajedno s torbicom i novcem - i bez potvrde o uplati! (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter