Blagdanski koncert studenata Muzičke akademije

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U povodu blagdana sv. Lucije u Gradskoj knjižnici i čitaonici održan je koncert studenata Muzičke akademije u Puli.        Vokalni ansambl izveo je četiri skladbe, narodnu popijevku „Visom leteć“, potom skladbu „Zlatnih krila“, Zajčevu „Lastavicam“ i „Božićnu zvijezdu“ (John/Lukačić). Kao solistica, nastupila je u dvjema skladbama sopranistica Georgie Goldin, te u jednoj skladbi i mezzosopranistica Renata Hrženjak.

Bachovu „Troglasnu invenciju u c-molu“ odsvirala je pijanistica Anja Ćelap, a Brahmsova „Dva valcera“ četveroručno Ljiljana Lešnjak i Vinka Bedeković. Bariton Josip Krajačić uz pijanisticu Emu Ulemek otpjevao je Corneliusovo djelo „Hirten“, a Scarlattijevu „Sonatu u d-molu“ odsvirao je pijanist Ivan Žufić.

Klavirskom se izvedbom predstavila Srđana Đokić i to Tajčevićevim „Preludijem u C-duru“, dok je pijanist Andrea Rojnić odsvirao Šmicov „Locus“ i potom zajedno s Emom Ulemek četveroručno jazz obradu Pachelbelovog „Canona“.

Mentori su učenicima bili doc. mr. art Sofija Cingula, mr. art. Elda Krajcar Percan, izv. prof. mr. art. Zdenko Osip, doc. art. Laura Čuperjani, prof. art Massimo Brajković i profesorica Mariza Burić. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter