Blagdanski koncert KUD-a "Lino Mariani"

Blagdanski koncert KUD-a "Lino Mariani" (D. MEMEDOVIĆ)
Blagdanski koncert KUD-a "Lino Mariani" (D. MEMEDOVIĆ)

Koncert Kulturno-umjetničkog društva „Lino Mariani“ upriličen je u petak navečer u punoj dvorani Zajednice Talijana, a predstavile su se sve sekcije ovoga društva.

Iako su protekle dvije godine bile teške za ovaj KUD, jer prošle godine su preminula dvojica dirigenata, zatim je bilo puno izmjena do pronalaska zamjena, zbor i mandolinisti predstavili su se dobro uvježbani i nadahnuti. Koncert je otvorio mandolinistički orkestar pod vodstvom Klare Cerin, izvevši "Jingle Bells", "We wish you a Merry Christmas", "Edelweiss" i "Amazing Grace", a potom su mandolinisti sa ženskim zborom izveli "Tihu noć".

Spletom različitih pjesama, od prigodnih blagdanskih do drugih poznatih naslova, poput "Eres tu", "A la nanita nana", "Noel" predstavio se ženski zbor pod ravnanjem Oriette Šverko. Zatim je nastupio muški zbor, čija je trenutna dirigentica Klara Cerin, do povratka Ileane Perosa Pavletić s porođajnog dopusta, i otpjevali su "Buona notte bambini".

Za kraj je nastupio mješoviti zbor, vrlo uigran i inspiriran. Predvođeni dirigentskom palicom France Moscarda, izveli su prigodna djela raznih autora, vodeći tako nazočne kroz zanimljivu glazbenu šetnju blagdanskim napjevima nastalim u različitim epohama. Neke od aranžmana potpisuju maestra Moscarda te Branko Okmaca, koji je bio i korepetitor programa.

Kroz program je simpatično vodio dopredsjednik KUD-a Vito Paoletić. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter