Blagdanski koncert KUD-a "Lino Mariani"


Pred brojnom je publikom u petak navečer u pulskoj Zajednici Talijana održan koncert Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani".

U blagdanskom ozračju predstavile su se sve sekcije ovoga KUD-a, muški, ženski i mješoviti zbor te mandolinisti. Na programu su bile blagdanske prigodne pjesme, kao i djela iz uobičajenog repertoara ovoga kulturno-umjetničkog društva, a nikad im ne manjka naslova posvećenih Puli.

Zborovi su bili, kao i uvijek, vrlo uigrani i dobro uvježbani te su tehnički precizno i sigurno interpretirali zadani repertoar. Muškim je zborom, kao i onim mješovitim, ravnao dirigent Edi Svich, ženskim Orietta Šverko, a mandoliniste je pripremio maestro Ivan Štekar. Glasovirska je pratnja bila povjerena maestru Branku Okmaci.

Kao gosti nastupili su i polaznici Dramske sekcije pulske Zajednice Talijana izmamivši pritom osmijeh i ovacije brojne publike, a poseban su štih ovoj glazbenoj nadahnutoj večeri dale i mlade plesačice iz Plesnog studija Rondo pod vodstvom Oriane Sapotnik koje su se predstavile zanimljivom koreografijom.

Bila je to večer dobrih emocija, blagdanskog raspoloženja, gdje su svi bili izvrsno raspoloženi, a program su vodili Mario Milotić i Loretta Godigna, predsjednica KUD-a i glavna organizatorica ove prigodne večeri. (V. BEGIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter