Blagdanski duh obuzeo sjever Istre

Sv. Nikola je konačno stigao na sjever Istre
Sv. Nikola je konačno stigao na sjever Istre

"Pet, četiri, tri, dva, jedan!", gromko su uzvikivali mali Buzećani koji su u svom gradu s nestrpljenjem dočekali Svetog Nikolu i zajedničkim odbrojavanjem na središnjem gradskom trgu upalili dekorativnu blagdansku rasvjetu.

Veselo je u ponedjeljak navečer bilo u Buzetu. Na pozornici kod Hotela Fontana odvijao se prigodni program u živahnom ritmu, uz pjesmu i ples. Zvijezda večeri bio je naravno dobrodušni djedica bijele brade, ali se podjednako uživalo u razgledavanju malog božićnog sajma, kao i u zabavnom programu u kojem su sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića Grdelin, pjevači, plesači i mažoretkinje buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon", gosti iznenađenja, Duo Shick Shock - neobični ljudi na visokim nogama, likovi iz poznatih bajki i Disneyevih crtića, bajkoviti likovi iz Birikine te poznati likovi iz "Puppete".

Malim i velikim Buzećanima željnim blagdanskog ugođaja organizatori ovog uvodnog, odlično posjećenog prosinačkog programa; Grad Buzet, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", komunalno poduzeće "Park", Turistička zajednica i Udruga "Mali veliki mikrofon", doista su izmamili osmijeh na lice. Uživalo se i u degustaciji mirisnih čajeva, tople čokolade, kuhanog vina, kobasica, fritulica, keksića i bombona. Na malom božićnom sajmu domaći proizvođači nudili su svoje proizvode, kolače, sireve, med, rakijice, čokolade i druge slatkiše te ručno izrađene božićne ukrase, čestitke, košarice, lampione. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter