Blagdanske pjesme i izvrsno raspoloženje u katedrali


U prepunoj pulskoj katedrali, gdje je vladalo blagdansko ozračje i duh, u petak navečer održan je već tradicionalni adventski koncert, a uz besplatan ulaz nastupili su popularni Jacques Houdek i Bruno Krajcar te njihovi gosti.

Jacques Houdek osvojio je Porina za najboljeg novog izvođača godine 2004. te prvo mjesto na festivalu MK 2004. i prestižnu nagradu BiH radijskog festivala za najboljeg hrvatskog izvođača 2005.

Pobijedio je u prvoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju" 2007. u paru s novinarkom Lamijom Alečković. Dobio je Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu 2008. godine. Za album "Idemo u zoološki vrt" osvojio je Porina za najbolji album za djecu 2009. te Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu 2012.

Upravo zbog svega toga, zbog njegovog glasa snažnoga, dopadljivog pečata, skromnosti i zabavnog scenskog nastupa – publika ga obožava, što je pokazala i neprestanim ovacijama tijekom njegova nastupa.

Bruno Krajcar poznati je pulski kantautor, prisutan već godinama na glazbenoj sceni, a upravo je njemu pripala čast da ugrije atmosferu uoči Jacquesova nastupa.

Krajcar je uz saksofonista Denisa Razumovića Raza izveo niz blagdanskih pjesmi koje je zdušno pjevala i publika, bila je tu pjesma posvećena njegovoj najmlađoj kćerki Katarini, potom ona posvećena zornicama prema stihovima Mate Balote, niz starijih i novijih naslova vezanih za ovo doba godine, a otpjevao je i "Pjesmu za nas", koju je prije nekoliko godina snimio s pokojnim Arsenom Dedićem i kome je poslao molitvu i pljesak.

Potom mu se pridružila i mlada talentirana pjevačica iz Pazina Mirta Krsnik, također s blagdanskim pjesmama, a nakon toga i sve poznatija pulska pjevačica Mila Soldatić, koja je, između ostalog, izvela pjesmu "Caruso".

Nastavak koncerta bio je u znaku Jacquesa Houdeka, koji je izveo čitav niz pjesama na hrvatskom i engleskom. Bili su to redom naslovi blagdanske tematike, a publici su se posebno dopali stihovi posvećeni božićnim radostima. Njega je na klavijaturama pratio Goran Kovačić.

"Dunjo mirisna" Novih fosila raspjevala je katedralu, kao i "Have yourself a Merry Little Christmas" te "Bijeli Božić".

Na samome kraju uz note blagdanskih pjesama u izvrsnom raspoloženju od oduševljene su se publike oprostili svi izvođači.

Prvi koncert iz adventskog ciklusa u Puli bio je onaj Tedija Spalata 2012., godinu kasnije nastupio je Davor Radolfi, a lani Marko Tolja. Do sada je uvijek zabilježen izniman odaziv publike, a to je poklon Grada Pule, Turističke zajednice Pule i tvrtke Istra cement nekretnine d.o.o. (Istra Cement Real Estate Ltd.) građanima Pule i gostima u povodu predstojećih blagdana. Organizator koncerta je novinar Daniel Sponza. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter