Blagdan Svih svetih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska groblja Monte Giro i ono u Štinjanu posjetili su danas brojni Puljani, žitelji Istre ali i okolnih zemalja, medu kojima su posebno brojni bili Talijani. Kolone automobila koji su se vec od ranoga jutra slijevale put groblja regulirali su, kao i svake godine, prometni policajci pa je gusti promet tekao bez vecih zastoja. Ipak, u vrijeme prije i poslije rucka, kada se do groblja uputila glavnina ljudi, u koloni se cekalo i do desetak minuta.



Mnogi su se do groblja uputili autobusima Pulaprometa koji su do Monte Gira vozili besplatno. Oni ce voziti i sutra od 8.30 do 11 te od 15 do 18 sati, s polascima svakih pola sata na relaciji Gradsko groblje - Splitska (Rivijera) - Sv. Ivana (Tiskara) - Giardini - Zagrebacka - Mletacka - Trg Republike - Maruliceva - Nazorova - Trg Republike - Dalmatinova (tržnica) - Smareglina - Giardini - Istarska - Flavijevska (arena, ljekarna Punta) - 43. Istarske divizije (autobusni kolodvor) - Gradsko groblje.

I sutra ce groblje za posjetitelje biti otvoreno cijelog dana i noci, uz pojacana dežurstva i nadzor. Kako procjenjuje Darko Buršic, direktora Monte Gira, u ovih ce nekoliko dana groblje posjetiti izmedu 150 i 200 tisuca ljudi.


Podijeli: Facebook Twiter