Blagdan sv. Tome uz koncert na Forumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U gradskoj palaci predstavljen je program obilježavanja Sv. Tome, zaštitnika pulske župe i grada Pule. Kako je rekao Anton Kliman, predsjednik Hrvatskog katolickog zbora "MI", manifestaciju su zapoceli su prošle godine, kada je organiziran koncert Dražena Zecica u Areni, uz podršku Grada. Koncert je bio humanitarni, pa su nakon podmirenja troškova organizacije Caritasu uplacene 94 tisuca kuna.

- Ove je godine organizaciju preuzeo Grad Pula, s tim da cemo mi posao, u suradnji s biskupijom, opet odraditi dogodine, rekao je Kliman i dodao kako se nada da ce manifestacija postati tradicionalna.

Monsinjor Vilim Grbac, župnik pulske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, rekao je da je sv. Toma pulski zaštitnik još od cetvrtog stoljeca, da se njegov dan uvijek obilježavao u crkvi te mu je iznimno drago da se ovaj blagdan "prelio" i na vanjske manifestacije.

Obilježavanje Sv. Tome pocinje u ponedjeljak, 2. srpnja, kada ce u 19 sati u katedrali dr. Josip Grbac održati misu i predavanje "Vjera i nevjera danas". U utorak, takoder u 19 sati, u katedrali ce biskup Dražen Kutleša održati vecernju misu s liturgijskim pjevanjem psalama, a nakon nje ce se otkriti reljef sv. Tome u atriju ulaza.

Reljef je, naveo je procelnik Odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic, kao poklon Gradu, izradio makedonski kipar Tome Serafimovski. Slavlje se potom seli na Forum gdje ce se održati koncert KUD-a Matko Brajša Rašan, vokalne skupine Nešpula te Bruna Krajcara. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter