Blackburn umjesto Lewandowskog kupio Kalinića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodstvo engleskog drugoligaša Blackburn Roversa otkrilo je da je 2009. godine imalo priliku angažirati poljskog napadača Roberta Lewandowskog, no umjesto njega Roversi su kupili hrvatskog napadača Nikolu Kalinića.

"Pozorno smo ga pratili i ocijenili da je idealan igrač za engleski nogomet. Poljski Lech je tražio 3,5 milijuna eura, ali je uprava smatrala da je to previše novca. To me progoni svaki put kada vidim gdje je Lewandowski danas. Mi smo kasnije za dvaput više novca doveli Hrvata Nikolu Kalinića", otkrio je bivši menadžer Roversa Sam Allardyce engleskim medijima.

Allardyce, koji sada vodi West Ham, smatra da Lewandowski vrijedi više od 36 milijuna eura za koliko je njegov suigrač iz Borussije Dortmund Mario Gotze prodan Bayernu.

"Nakon predstave protiv Reala Lewandowski vrijedi najmanje 40 milijuna eura. Bila bi ludost prodati ga za manje novca", dodao je Allardyce.

Lewandowski je u prvom susretu polufinala Lige prvaka postigao četiri gola Real Madridu postavši prvi igrač u povijesti koji je "kraljevskom klubu" zabio četiri gola na jednoj utakmici. Blackburn se trenutačno nalazi u drugoj engleskoj ligi, dok Kalinić igra za ukrajinski Dnjipro. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter