BlackBerry ponovo radi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usluge multifunkcionalnog telefona BlackBerryja u potpunosti su uspostavljene nakon što milijuni korisnika diljem svijeta od ponedjeljka nisu mogli slati SMS poruke i e-mailove zbog pogreške u prebacivanju poruka na mrežu, objavio je u cetvrtak utemeljitelj tvrtke pametnih telefona Research in Motion (RIM) Mike Lazaridis.

"U potpunosti smo uspostavili usluge", rekao je Lazaridis, jedan od dvojice celnika na telefonskoj konferenciji za novinare.

"To je bio najveci kvar u povijesti BlackBerryja", priznao je i dodao da ce RIM poduzeti sve da bi minimalizirao opasnosti ponavljanja slicnog kvara.

Lazaridis nije precizirao broj korisnika zahvacenih kvarom medu 70 milijuna pretplatnika kompanije, a nije ni procijenio štetu kvara za tvrtku. Ponovno se ispricao i jamcio da ce RIM uciniti sve da vrati povjerenje pretplatnika.

Korisnici u Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Indiji od ponedjeljka su imali teškoca u slanju i primanju elektronske pošte i nisu mogli slati poruke niti surfati internetom, dok su se americki i kanadski korisnici žalili na kašnjenja.


Podijeli: Facebook Twiter