Black Sabbath objavljuju box set albuma sa Ozzyjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najvećih metal bendova - Black Sabbath, izdat će 15. travnja box set prvih osam albuma pod nazivom "The Complete Albums, 1970-1978", koji obuhvaća razdoblje kad je u grupi bio i frontmen Ozzy Osbourne prije nego je izbačen iz benda 1979. zbog problema s narkoticima i alkoholom, piše časopis "Ultimate Classic Rock".

Set sadrži sve studijske albume Black Sabbath snimljene za Warner Bros Records tijekom 1970-ih, uključujući njihov legendarni istoimeni debitantski album iz 1970., multiplatinasti "Paranoid" iz iste godine, platinaste albume "Master Of Reality" (1971.), "Vol. 4" (1972.), i "Sabbath Bloody Sabbath" (1973.) te zlatne albume "Sabotage" (1975.), "Technical Ecstasy" (1976.) i "Never Say Die!"(1978.).

Ozzy je 1979. izbačen iz benda zbog problema s narkoticima i alkoholom, a u bendu ga je zamijenio Ronnie James Dio.

Nakon njihovog uspješnog okupljanja prošle godine koje im je donijelo i Grammyja za najbolju metal izvedbu za pjesmu "God Is Dead?" s devetnaestog studijskog albuma "13" (2013.), krenuli su na turneju koja se nastavlja i ove godine.

Kao jedan od prvih bendova koji su istinski definirali heavy metal, Black Sabbath se smatraju djedovima tog muzičkog pravca.

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Terry "Geezer" Butler i Bill Ward u 46 godina dugoj diskografskoj karijeri snimili su jedne od najutjecajnijih glazbenih kanona u povijesti rock'n'rolla, a MTV ih je proglasio najvećom heavy metal grupom u povijesti. VH1 ih je uvrstio na drugo mjesto, iza Led Zeppelina na listi 100 najvećih umjetnika hard rocka. Časopis Rolling Stone ih je uvrstio na 85. mjesto liste 100 najvećih umjetnika svih vremena, a VH1 na 32. mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter