"Black Cat" Adelma Fornaciarija iliti Zucchera

Simulacija budućeg razvoja dijela Hidrobaze
Simulacija budućeg razvoja dijela Hidrobaze

Adelmo Fornaciari, svima poznat pod umjetničkim imenom Zucchero 13. kolovoza ponovno će nastupiti u pulskoj Areni. 
Nadimak mu je nadjenula učiteljica u osnovnoj školi, a kao umjetničko ime ga koristi više od trideset godina. U svojoj dugogodišnjoj karijeri svojom strastvenom glazbom, nezaboravnim duetima i izvrsnim scenskim nastupima briljira na talijanskoj i svjetskoj sceni.

Ovo je peti nastup ovog popularnog pjevača u pulskoj Areni, gdje je prvi put nastupio u sastavu Festivalbara 1997., potom je tu nastupio 2002. i 2007. godine, a posljednji je 
koncert u Puli održao 2011. godine.

Na koncertu u Puli publika će osim pjesama s novog albuma "Black Cat" imati prilike čuti i legendarne hitove kao što su "Senza una donna", "Baila", "Cuba Libre", "Diavolo in me"?

"Black Cat" je naziv turneje kao i posljednjeg, dvanaestog studijskog albuma ovoga autora. U Hrvatskoj smo ga imali priliku vidjeti kao posebnog gosta, prošle godine na nastupu svjetske senzacije "2Cellos". 

Adelmo Fornaciari, rođen 1955. jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika koji se mogu pohvaliti međunarodnim priznanjem. Svoj uspjeh duguje mnogih suradnjama s velikim glazbenim imenima, kao i svojim jedinstvenim nastupima kojima očarava publiku. Zucchero je ušao u svijet glazbe sedamdesetih godina svirajući u raznim bendovima. 

Godine 1991. otpjevao je pjesmu "Senza una donna" koju je snimio s Paulom Youngom. Ostalo je povijest. Slijedili su dueti sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Sting, John Lee Hooker, Luciano Pavarotti, The Scorpions, B. B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono i mnogi drugi. Surađivao je i sa svojim najvećim idolom 
Joeom Cockerom. Iako njegova glazba sadrži prepoznatljive talijanske note, najveća mu je ljubav oduvijek bila blues. Tijekom više od 30 godina objavio je 24 albuma i prodao više od 60 milijuna ploča diljem svijeta. Dobio je brojne nagrade te čak zaradio i nominaciju za prestižnu nagradu Grammy. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter