Bježao policiji

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Tridesetdevetogodišnjak je u srijedu oko 00.20 sati bježao policiji u Puli te nakon zaustavljanja vrijeđao i omalovažavao policiju. Naime, pulska prometna policija je iza ponoći nakon raskršća Ulice Rimske centurijacije i Nobileove, tijekom nadzora prometa, pokušala zaustaviti automobil Opel, zagrebačke registarske oznake no vozač nije imao namjere stati.

Vozač je počeo ubrzavati prema Stankovićevoj te skrenuo u Pazinsku ulicu. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ozad Arene, vozač je ušao u zabranjeni smjer gdje su ga zaustavili policijski službenici. U trenutku kada su policijski službenici zatražili na uvid dokumente, 39-godišnjak je to odbio i započeo s drskim ponašanjem, vrijeđanjem i omalovažavanjem.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen i uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će biti priveden na nadležni prekršajni sud. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter