Bježao od policije i zadobio teške tjelesne ozljede


Dvadesetdevetogodišnjak iz okolice Marčane prevezen je u pulsku Opću bolnicu s teškim ozljedama opasnim po život u 00.45 sati u utorak. Mladić je teško ozlijeđen prilikom uhićenja na Trgu na mostu nakon što se ukradenim kombijem gotovo sat vremena vozio po Puli i udarao u parkirana vozila i bježao policiji. Prema policijskom izviješću, 29-godišnjak je oko 23.40 sati bez položenog vozačkog ispita upravljao ukradenim kombijem Fiat Ducato pulskih oznaka kolnikom Ulice Viktora Cara Emina.

Tamo je započeo obilaziti nepropisno parkirani automobil Hyundai, pulskih oznaka, bez da se je prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe ili druge sudionike u prometu ili za imovinu. Prilikom obilaženja je udario u Hyundai i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a potom se udaljio s mjesta događaja, bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu, kojim je prouzrokovao nesreću.

Potom je na identičan način zaobilazio i udario u nepropisno parkirani Fiat Uno, pulskih oznaka u Tršćanskoj ulici i otišao s mjesta nesreće. Tada ga je već uočila policija koja ga je pokušala zaustaviti, no mladić je dodao gas i skrenuo sa Tršćanske na makadamski put gdje udario u još dva vozila, Mitsubishi i Seat, pulskih registracijskih oznaka.

Mladić je tada ostavio vozilo na raskrižju Tršćanske ulice i odvojka Tršćanske ulice te se pješice udaljio do Trga na mostu, gdje ga je pronašao policajac. Budući da ni tada nije htio poslušati policajca već se pokušao samovoljno udaljiti, policajac je nad njim primijenio sredstva prisile, jer je nakon počinjenih prekršaja u prometu trebao biti priveden u postaju.

Radi zadobivenih teških ozljeda pomoć su mu na mjestu događaja pružili djelatnici Hitne medicinske pomoći, te je prebačen u bolnicu na liječenje. Potom je policija zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom obavila očevid na mjestu događaja. Mladić radi težine ozljeda nije alkotestiran niti podvrgnut testu za droge, već su mu u pulskoj bolnici izuzeli uzorke krvi i urina koji će pokazati ako je bio pod utjecajem alkohola ili kakvih drugih opijata.

Budući da je 29-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, sukladno članku 154. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiran je stručni tim policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova, koji će se uključiti u prikupljanje obavijesti o uporabi sredstava prisile. Naime, u pravilniku stoji da će stručni tim biti formiran u situacijama kada je uslijed uporabe sredstava prisile neka osoba izgubila život, zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život ili je zbog uporabe sredstava prisile došlo do uznemiravanja javnosti, odnosno javnog prosvjeda građana. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter