Bjelovar - Buzet 22:28

Mario Galijot, Buzet (S. ŽULIĆ)
Mario Galijot, Buzet (S. ŽULIĆ)

Nakon Karlovca i Siscije, rukometaši Buzeta pobijedili su još jednu vrlo jaku momčad, Bjelovar, zahvaljujući odličnoj igri pred kraj prvog poluvremena i u otvaranju drugog kad su stvorili prednost koju su održali do kraja susreta. Iako je domaći vratar Grgić na brzinu sakupio šest obrana u otvaranju susreta, Buzećani su se sasvim solidno držali, no minimalna prednost ipak je bila na strani Bjelovaraca (6:4 - 14'). "Točku na i" odličnih sedam posljednjih minuta prvog dijela stavio je Gašpar okončavši seriju 6:1 i osiguravši svojoj momčadi zalihu od "plus dva" za nastavak susreta.

Buzećani su odlično otvorili drugi dio susreta zahvaljujući vrataru Joviću koji je obranio dvije lopte omogućivši Galijotu i Gašparu da prednost s poluvremena povise za dva pogotka. Buzetski je vratar izgleda odlučio "spustiti rolete" na svoja vrata, što je Vukeliću i Galijotu omogućilo da u 40. minuti svojoj ekipi priskrbe najveću prednost na susretu (12:18). U narednih deset minuta domaći su preko Ezgete, Horvata i Kontreca uspjeli smanjiti prednost gostiju, no ne na manje od čega četiri gola. Kad je trebalo staviti dodatni pritisak na goste, na vratima Buzećana zablistao je vratar Pavletić i s nekoliko obrana u nizu očuvao rezultatsku prednost (21:25 - 58'). Pogotkom Vrkljana minutu prije kraja za četiri pogotka prednosti (22:26), domaća momčad potpuno se slomila što je bio znak Buzećanima da novo slavlje može početi.

Utakmica 19. kola. Školska sportska dvorana. Gledatelja 800. Suci: Veraja i Glavinić (oba Metković).

BJELOVAR: Iv. Gašparović, Valinčić, Ezgeta 3 (1), Jurišić, Horvat 7 (1), Kontrec 3, Vidaković, Janđel, Šimunović 1, Grgić (15+1), Pavlović, Ig. Gašparović 3, Gotal 2, Fiala 1, Tandara 2.

BUZET: S. Pobrić, Šverko, Prodan 1, Kisiček, Radnić 2, Gašpar 3, Ljubotina 2, Vukelić 5 (1), N. Pobrić 1, Jović (8+0), Gudić 1, Pavletić (7), Šćulac, Jerman, Vrkljan 3 (2), Galijot 10.

Sedmerci: Bjelovar 3 (2), Buzet 4 (3). Isključenja: Bjelovar 6, Buzet 8 minuta. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter