Bjelina prostora obojana pokretom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova plesna predstava Andree Gotovine tajanstvenog naziva "Neboje" premijerno je izvedena na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Andrea Gotovina potpisuje autorstvo i koreografiju u suradnji s izvodacima, a u predstavi plešu Maja Drobac i Urška Vohar.

Impozantna i jednostavna bijela scenografija Katje Taljat okvir je u koji na pocetku predstave plesacice ulaze i ponavljaju uvodne korake u sve bržim repeticijama. Njihove pokrete u pocetku prati samo tišina, no u kasnijim scenama prikljucuje im se glazba Marka Grbca Knapica uz vokale Ilenije Grbac Knapic. Suocene s bjelinom prostora, plesacice ispunjavaju prazninu svojim solo izvedbama, ali i zajednickim koreografijama koje su nepretenciozne i estetski rafinirane.

Predstava "Neboje" lišena je narativnih elemenata i baš ju je zbog toga teško opisati, no to ne znaci da su ponudene scene razbacane ili nekoherentne. "Prica" plesne predstave razvija se organski i prirodno, a bijeli prostor plesacice "boje" svojim pokretima. U nekoliko navrata plesnu igru prekidaju projekcije šume i sjena plesacica za koje je zaslužan Ivan Zidar. Tijekom predstave publika je mogla poslušati i tekst Maje Drobac koji završava recenicama: "U bjelini promjene ostavljam jednu jedinu rijec. Nebojebojene."

Predstava "Neboje" bit ce reprizirana u subotu u 20 sati. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter