Bjelica: Sreću smo provocirali svih 180 minuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austria je u srijedu poslijepodne već imala trening. Slavlje je bilo umjereno. U jednom kafiću su se okupili igrači i stručni stožer, popili rundu, dvije na račun ulaska u Ligu prvaka... i razišli se. Zdravko Mamić je tijekom iste noći odlučio u Dinamo dovesti trenera stranca. Uz dodatak da "hrvatski treneri nemaju pojma o nogometu".

- Možda me Mamić ne smatra hrvatskim stručnjakom pa tako govori. Ili nema neko mišljenje o meni. Ja njega i njegovo mišljenje poštujem, budući da se radi o uspješnom sportskom djelatniku - kaže osječki trener Austrije Nenad Bjelica, prvi čovjek koji je taj bečki klub uveo u elitno europsko klupsko natjecanje.

U prvoj utakmici Bjelica je taktički nadmudrio Krunoslava Jurčića, bivšeg trenera Dinama. Austria je maestralno odigrala u Maksimiru i trijumfirala (0:2). Uzvrat je bio "čupav", ali kapital iz prvog susreta ostao je dovoljan za 8 i pol milijuna eura.

-  Imali smo sreće. Bit ću iskren. Ali sreću smo provocirali svih 180 minuta. Mi smo vrlo ozbiljno ušli u obje utakmice i zasluženo ostvarili plasman u Ligu prvaka - počeo je Nenad Bjelica, otkrivajući kako nije bilo nimalo lako podnijeti posljednje minute susreta.

- Neugodno je bilo kada je Dinamo počeo zabijati. Oni su ušli u utakmicu potpuno neopterećeno. Posebno nakon našeg prvog gola. Više nisu imali ništa za izgubiti. Stiskali su nas sa svih strana, pokazali kvalitetu koju imaju. No, mi smo momčadskim duhom iznijeli utakmicu do kraja i otišli u Ligu prvaka - nastavio je Bjelica, zaključujući o toj temi ... (Alan SRČNIK)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter