Bjegunac i policija potjeru završili van ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kazneno i prekršajno prijavljen je 21-godišnjak iz Buja nakon jučerašnje "cestovne avanture".

Naime, mladić se upravljajući automobilom Renault, pulskih registracijskih oznaka, u ponedjeljak oko 4 sata u mjestu Kršan oglušio na signale policijskih službenika da zaustavi vozilo, te nastavio vožnju u smjeru Pazina.

Policijska ophodnja krenula je za njim, no kada su ga u Gračišću pokušali preteći, mladić ih u tome spriječio prelazeći u vožnji na lijevu prometnu traku. Policijski službenici time su bili primorani odustati od potjere kako ne bi sletjeli van kolnika i udarili u kameni zid.

U potjeru se tada uključila i druga ophodnja, no mladić je i njih sprječavao u obavljanju službene dužnosti, tako što je stalno prelazio na suprotnu stranu kolnika, krivudajući i ugrožavajući promet iz suprotnog smjera.

Došavši do raskrižja Kičer, policijski službenik uspio ga je obići, a 21-godišnjak je tada desnom stranom automobila udario u policijsko vozilo, nakon čega su oba automobila sletjela s kolnika. U nesreći je 21-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Nakon toga, mladić je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te se protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u  Puli podnosi kaznena prijava, dok se prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, saznajemo iz PU Istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter