"Bižuterija" hit godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lea Dekleva i Mladen i Saša iz TBF-a imaju pjesmu godine - "Dogodila se ljubav...", dok je "Toleranca" Zlatana Stipišica Gibonnija album godine.

- Ovom sam se nadao, zahvaljujem svima. Nagrade dobro djeluju na moj libido, pohvalio se na dodjeli u Biogradu popularni Gibo koji je sinoc odnio pet Porina. Njegova "Žedam" i Nikša Bratoš dobili su Porina za najbolji aranžman i snimku, slavili su i u kategoriji najbolje produkcije za cijeli album, dok je spot za "Žedam" kojeg potpisuju Zdenko Bašic i Manuel Šumberac najbolji video broj.

Jinxi su imali jedanaest nominacija, deset za novi album "Diksilend" i jednu za reizdanje "Sexstaszy", a slavili su u kategorijama najboljeg albuma pop glazbe, dok su s TBF-om podijelili Porina za najbolju grupu s vokalom. Uz pjesmu godine, TBF su Porine zaslužili i za najbolji koncertni album za "Perpetuum fritule" i likovno oblikovanje, ali i vokalnu suradnju s Leom Deklevom u pjesmi "Dogodila se ljubav...".

U kategoriji za hit godine natjecali su se "Ajme meni, nije mi dobro" Sexymotherfuckersa, "Bižuterija" Jelene Rozga, "Dogodila se ljubav..." Lee Dekleva i Mladena i Saše od TBF-a, "Kako cu joj rec da varin" klape Sv. Florijan i Cede Martinica, "Za nju" Kinokluba i "Žedam" Gibonnija, a publika je odlucila da Porina za hit kuci nosi Jelena Rozga za "Bižuteriju".

- Hvala svim kolegama koji su me nominirali i tako pokazali gradansku hrabrost, izustila je pri primanju kipica Rozga zahvalivši se i fanovima, i autorskom tandemu Huljic.

Massimo Savic za "Ljubav kao miris" zaslužio je Porina u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbu, dok je Ivana Kindl za "Utjehu" slavila u kategoriji za žensku izvedbu, a zagrebacki Kinoklub najbolji je novi izvodac. Pjevac autor i glazbena ikona Drago Diklic nagraden je za životno djelo.

- Mislim da su se malo zeznuli ovi koji su mi Porina dali jer su mislili da sam na odlasku, a ja sam na dolasku. Ali nema veze, dobit cu još jednog kad budem na odlasku, našalio se Diklic pri primanju priznanja kojeg mu je urucila Ksenija Prohaska.

Bambi Molestersi imali su stopostotni ucinak, od tri nominacije za hvaljeni "As The Dark Wave Swells" nagradeni za najbolji rock i instrumentalni album, a pjesma "The Kiss-Off" s tog nosaca zvuka najbolja je instrumentalna izvedba. Elemental je s "Vertigom" slavio u kategoriji najboljeg klupskog nosaca zvuka, najbolji album zabavne glazbe imaju Rade Šerbedžija i Miroslav Tadic za "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", dok je "Plavi avion" Darka Rundeka i Carga Trija odnio Porina u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

Najbolji tematsko-povijesni album je "B.P. Collection" dok je najbolja skladba za kazalište, film ili tv "Vjerujem u andele". dok je "Kontra regule - Tribute to Dino Dvornik" Anite i Radislava Jovanova najbolji video program. (Danijela BAUK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter