Bivšu ženu ubio pred djecom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svoju bivšu suprugu Nikolinu (23) prijavljivani nasilnik Josip Štajdohar (29) usmrtio je u srijedu pred ocima dvojice sincica i ostalih prolaznika na Trgu bana Jelacica u Glini, nakon cega je i sebi pokušao oduzeti život. Tragedija se dogodila tijekom susreta bivših supružnika i djece, koji je odobrio Centar za socijalnu skrb.

Nesretna mlada žena se od supruga koji ju je ucestalo zlostavljao tijekom 2008. i 2009. godine uspjela razvesti u ožujku ove godine, a prije dva mjeseca napustila je sigurnu kucu u Sisku, kamo se na godinu dana sklonila od njega. S djecom se Nikolina smjestila u stanu u Glini, a bivši suprug sinove je mogao posjecivati samo u nazocnosti djelatnika Centra za socijalnu skrb. Sav taj oprez, medutim, nije bio dovoljan.

Nasilnik koji u policijskoj evidenciji ima više od deset kaznenih prijava, a tužiteljstvo je protiv njega pokrenulo i postupak zbog nasilnickog ponašanja u obitelji, u srijedu nešto prije podneva u središtu grada našao se oci u oci sa svojom suprugom. Hici koji su odjeknuli Nikolini su nanijeli teške ozljede kojima je sat vremena kasnije podlegla, dok se za život njezinog ubojice koji si je prostrijelio glavu, bore lijecnici sisacke bolnice. Djeca su odmah sklonjena na sigurno.

U jednoj od pretraga njegovog doma policajci su prije par godina pronašli puškomitraljez, 200 grama eksploziva, cetiri spremnika za automatsku pušku i 240 komada streljiva. U deset navrata prijavljivan je zbog svada i sukoba sa sugradanima.

Na Opcinskom sudu u Sisku njegov slucaj nije žurno tretiran. U meduvremenu mu je izrecena zabrana pristupa supruzi, a Prekršajni sud u Glini odredio mu je i psihosocijalni tretman. Mjesec dana proveo je u zatvoru.


Podijeli: Facebook Twiter