Bivšu izvanbračnu suprugu tukao do besvijesti, prijetio smrću, držao je vezanu…

Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)
Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)

Zbog počinjenja nekoliko kaznenih djela protiv života i tijela te kaznenih djela protiv osobne slobode, Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 54-godišnjaka koji je sva ta nedjela počinio na štetu bivše izvanbračne supruge. Naime, 54-godišnjaka se tereti za nanošenje teške tjelesne ozljede, prijetnji u dva slučaja te počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode tjelesne ozljede.

Muškarca se tereti da je 26. srpnja ove godine bivšu izvanbračnu suprugu višestruko izudarao šakama i nogama po glavu i tijelu, uslijed čega je oštećena zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Sve to odvijalo se u jednom restoranu u Umagu. Mjesec i pol dana kasnije, odnosno 8. rujna, navodi se dalje u optužnici, bivšoj je partnerici prijetio da će ubiti, kao i njene roditelje.

Tu torturi nije bio kraj. Samo nekoliko dana kasnije, točnije 12. rujna, 54-godišnjak je svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi prislonio na lice neutvrđeno sredstvo, uslijed čega je izgubila svijest, a potom ju je svezao ruke i noge ljepljivom vrpcom te joj ošišao kosu. Kad se žrtva probudila, udarao ju je najprije dlanovima, a potom i šakama po licu, uslijed čega je gubila svijest i zadobila razne ozljede. Ujedno, protivno njezinoj volji, nije ju puštao iz restorana te joj je zapovjedio da ne smije govoriti, što ona zbog straha za svoj život nije ni činila. U restoranu ju je držao tri dana, do 15. rujna, kada ju je pustio ali uz prijetnju da će je ubiti ako ga prijavi policiji.

Nasilnom 54-godišnjaku je određen istražni zatvor da na slobodi ne bi ponovio kazneno djelo. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog istog razloga.

(M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter