Bivšoj ženi, baki i ujaku prijetio pištoljem u prisutnosti djeteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko državno odvjetništvo u Puli provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja 57-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo povrede djetetovih prava, izvijestilo je jučer Općinsko državno odvjetništvo na svojoj internet stranici. Kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka podnijela je PP Umag.

Kako obrazlaže Odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak 12. ožujka u Umagu, u stanu u kojem žive njegova bivša supruga i zajedničko dijete uz koje su bili baka i ujak djeteta, kako bi uplašio i uznemirio odrasle osobe te pristajući da kod djeteta izazove strah i psihičku bol, nezadovoljan njihovim međusobnim imovinsko-pravnim odnosima, uporabom pištolja višestruko prijetio odraslim osobama u prisutnosti djeteta. Opisani postupci su kod odraslih osoba izazvali ozbiljan i snažan strah za živote i sigurnost, a kod djeteta strah od oca i psihičku bol.

Sucu istrage je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sudac istrage prihvatio bez mogućnosti jamstva. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter