Bivšoj djevojci i njenoj obitelji prijetio ubojstvom

Mladić je prijetio da će ubiti i djevojku i sebe
Mladić je prijetio da će ubiti i djevojku i sebe

Mladi Puljanin, koji je nakon prekida ljubavne veze očito potpuno izgubio kompas pa svojoj djevojci stavljao nož pod vrat i na razne joj

načine prijetio sakaćenjem i ubojstvom i to za vrijeme i nakon veze, natjeravši je čak i na bijeg u inozemstvo, pravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Puli i trenutno se nalazi na izvršenju zatvorske kazne.

Lažni profili

Za ozbiljnu prijetnju bivšoj djevojci, zbog čega je ona bila stavljena u osobito teški položaj jer je, uplašena za svoj život, morala napustiti Hrvatsku, 25-godišnjaku je izrečeno sedam mjeseci zatvora. Prijetio joj

je tijekom godine dana. Dok su bili u vezi, prijetio joj je da će joj izrezati lice, a kada je jednom prilikom rekla da želi prekinuti ljubavnu vezu, stavio joj je nož pod vrat i prijetio da će ubiti i nju i sebe. Na svom Facebook profilu objavio je fotografiju sebe s fantomkom na licu i glavom lutke kojoj je pod vrat prislonio nož.

Kada je jedan od njegovih prijatelja u komentaru upitao je li to njegova djevojka, odgovorio mu je: "Uskoro će i ona doći na red". Uplašena djevojka nije imala drugog izlaza iz te grozne situacije pa je u jesen 2014. napustila Hrvatsku.

Od listopada 2014. do veljače 2015., dakle četiri mjeseca 25-godišnjak je na Facebooku otvorio više lažnih profila na ime bivše djevojke na kojima je objavljivao njezine privatne fotografije i pisao pogrdne

riječi. Kada je ona blokirala te profile, 25-godišnjak je na svom profilu objavio intimne fotografije bivše djevojke i njezine sestre. Objavio je i njihove osobne podatke, kao i podatke i broj telefona njihove majke čime je počinio tri kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, a za svako je kažnjen s po tri mjeseca zatvora.

Prijetnje obitelji

Na dodatnih sedam mjeseci zatvora Puljanin je osuđen jer je u travnju ove godine ocu bivše djevojke telefonski zaprijetio da će ubiti i njega i cijelu njegovu obitelj ukoliko ne povuče kaznenu prijavu što ju je podnio protiv njega.

U konačnici mu je izrečena jedinstvena osuda na godinu i deset mjeseci zatvora na koju je primijenjena djelomična uvjetna osuda na način da će osam mjeseci morati provesti iza rešetaka. Preostalih godinu i dva mjeseca mogao bi biti na slobodi, ali samo ako u roku od tri godine ne počini nova kaznena djela. (Marica KOŠTA)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter