Bivši ucenik ubio 12 i ranio 22 djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši ucenik zapucao je u cetvrtak na ucenike i osoblje jedne škole na zapadu Rio de Janeira usmrtivši 12 osoba i ranivši 22, nakon cega je pocinio samoubojstvo, prema posljednjim podacima koje su objavili vatrogasci.

Po informacijama koje imamo, trinaest osoba je poginulo, a dvadeset dvije su ranjene iz vatrenog oružja, medu kojima neki u glavu, rekao je vatrogasni brigadir Evandro Bezerra za televizijsku mrežu Globo News.

Vecina ranjenika prevezena je u najbližu bolnicu Alberta Schweitzera u cetvrti Realengo, gdje je ta osnovna škola koju pohadaju ucenici izmedu devet i cetrnaest godina starosti. Medu žrtvama je i napadac, Wellington Menezes de Oliveira star 24 godine, rekao je brigadir.

Po rijecima gradonacelnika Realenga, rijec je o bivšem uceniku te škole koji se ubio kada je policija stigla na mjesto nesrece.

Mediji pišu da je ušao u zgradu rekavši da ce održati govor, a zatim je otvorio vatru na ucenike. Policajac ga je uspio raniti u pucnjavi, ali se mladic ubio ispalivši si metak u glavu, rekao je redarstvenik Djalma Beltrame.

Da policija nije tako brzo intervenirala, tragedija bi bila i veca, jer je napadac imao vecu kolicinu streljiva i dvije puške, dodao je.

"Došao je u školu s nakanom da to ucini. Ostavio je pismo u kojemu kaže da ce se ubiti pošto izvrši ono što je naumio. To pismo nema nikakva smisla", dodao je Beltrame.


Podijeli: Facebook Twiter